Nabídku tančit v osmé řadě StarDance přijal až napočtvrté. „Vždy mě telefonát potěšil, ale zároveň i vyděsil, tak jsem odmítal. Pak jsem se ale nadchl a vyspal se na to a nabídku přijal,“ vysvětlil Zach.

Nefér kritika Přestože si během soutěže mockrát sáhl na dno sil, nelituje. „V té době jsem měl hodně natáčení a zájezdů, zkoušeli jsme po nocích a v šest ráno už jsem zase měl natáčení,“ uvedl.

Demotivovala ho také porota, která mu vytýkala i malichernosti. Její hodnocení vnímal jako nefér. „Místo toho, aby tě pochválili, tak ti řeknou – to postavení, ten rám, kde to bylo? Nesl jsem to špatně. Ale s odstupem času tomu rozumím, porota musí nějak hodnotit,“ dodal smířlivě.

Je zvykem, že pokud se tanečnímu páru vystoupení povede, diváci je zasypou plyšáky. Na zemědělském plese se ale Zach se svou taneční partnerkou Andreou Třeštikovou (33) dočkali něčeho úplně jiného. „Pokřikovali na mě: Nazdar, Harapesi! A pak vidím, něco letí a dopadne to vedle mě. A bylo to jelito!“ popsal se smíchem netradiční zážitek.

Roman Zach byl s výškou přes 2 metry dosud nejvyšším VIP tanečníkem historie StarDance.

Vyhraje holka s knírem?

Do finále se Roman s Andreou v roce 2016 nedostali. Kdo jsou podle něho letošní favorité?

„Myslím, že vítězkou bude holka s knírkem,“ sází Zach na olympijskou snowboardistku Evu Adamczykovou (30). „A myslím, že cukrář Josef Maršálek bude ve finále a Vavřinec Hradilek taky,“ zní jeho tip na velké finále, v němž tedy nepočítá s Darijou Pavlovičovou (22) ani Ivou Kubelkovou (46).

Video
Video se připravuje ...

Herec Roman Zach po účinkování ve StarDance: Hodili po mně i jelito! Blesk TV

Fotogalerie
172 fotografií