Po prázdninové pauze se na obrazovky vrací Ordinace v růžové zahradě 2, a představí kromě postav, které si diváci za patnáct let vysílání zamilovali, také nové hrdiny. Jedním z nich bude například gynekolog Brabec, jenž do příběhu nenaskočí zrovna ve svém nejlepším životním období. Nejen, že se rozvádí, ale také ho vyhodili z nemocnice, kde roky pracoval.

„Nemluví o tom, co za tím je, a sám jsem zvědavý, co se z něj vyklube. Řekl bych, že za sympatickou maskou bude něco hlubšího,“ popisuje svoji novou roli herec Pavel Řezníček, pro něhož je tento seriál momentálně hlavní a jedinou pracovní povinností. „Rád se soustředím na jedno,“ vysvětluje.

Řezníčkův Brabec je spolužákem doktora Čestmíra Mázla, kterého hraje Petr Rychlý (54). Ten ho do Kamenice vlastně naláká a ani na okamžik by ho přitom nenapadlo, že by mu jeho kamarád mohl dosti zkomplikovat osobní život. „Vypadá to, že bude sukničkář, který si rád ohýbá pravdu,“ prozradil na svou postavu umělec, kterému pro jeho charismatický vzhled rozhodně lze nenapravitelného svůdníka uvěřit.

S představitelkou Čestmírovy manželky Aleny, Michaelou Badinkovou (40), strávil dokonce i svůj první natáčecí den. A herci měli kliku. Na natáčení v exteriéru na chalupě totiž padl snad jediný pěkný květnový den letošního roku, a tak si opalovačku, kterou jim předepsal scénář, oba jaksepatří užili.

A zatímco Alena na chalupě čelí svodům Čestmírova kamaráda Brabce, Čestmír musí na sále řešit náročný porod sestřičky Lady. Tu ztvárňuje sympatická Hana Kusnjerová(34), která si jen před pár měsíci prožila svůj vlastní porod. „Ano, čerpala jsem z vlastní zkušenosti,“ směje se představitelka nemotorné zdravotnice. „Když jsem vstoupila na sál, přiznám se, že mi projel mráz po zádech, přece jenom je to intimní prostředí. Ale bylo to v pohodě.“

Scény se samotným porodem se prý nejdříve nazkoušely s panenkou, s živým dítětem to však až takový rozdíl nebyl. „Miminko jsme měli jen na nezbytně nutnou dobu. Bylo neuvěřitelně statečné, tichoučké, miloučké, zlaté. Bylo to krásný,“ líčí své zážitky z natáčení Kusnjerová.

VIDEO: Jeden z nejdramatičtějších okamžiků seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

Video
Video se připravuje ...

Jan Čenský a Dana Morávková musí do márnice kvůli ztracené Haničce. archiv TV Nova

Fotogalerie
47 fotografií