Příroda není zrovna spravedlivá matička, ale jistá pravidla přece jen dodržuje a vychrtlé  neobdarovává vnadami kojné, přece jen, ženské tvary na hrudi tvoří hlavně tuk, i když tuk zatraceně pohledný.

Plastici se ovšem na přírodu neohlížejí a jsou ochotni sáhnout i po pořádných implantátech. Je jich zapotřebí, protože móda velí drastickou štíhlost, a dámy (a pánové zrovna tak) se přesto vnad vzdát nechtějí. Nová prsa jsou navíc vždycky vítanou záminkou ke společenské konverzaci.

Dovnitř a ven

Pořídit si silikony je jen první krok, s umělými prsy se dá udělat mnohem víc mediální parády. Zmenšování, zvětšování, výměna, to všechno není třeba cudně tajit, ale naopak, zákroky se hodí pořádně medializovat. Hanka Kynychová na brněnském Plese v opeře dokonce ukázala i bradavky, aby se všichni vůkol přesvědčili, že práce chirurgů při výměně implantátů byla bezvadná. 

Zkušenější borkyně zvládnou tenhle proces dokonce několikrát, a zdá se, že na obměnu výzbroje dojde vždycky, když mediální pozornost ochabuje. Nekonečný řetězec operací a zdravotních problémů udržuje v mediálním chodu Katie Price, závistivě po zahraničních vzorech pokukují domácí propagátorky silikonů  a doyenkou všech umělých prsatic je Pamela Anderson.  Žádná z dam se ani nesnaží předstírat, že spoléhá na přírodu, tahle hra má jiná pravidla, minimálně do té doby, než váha „velkých balónků“ začne majitelku převažovat, nebo dusit.

Život za kozy

Hru na hraně hrají silikonové rekordmanky.

Sheyla Hershey se v minulosti podrobila už třiceti plastickým operacím, za které dala celkem 1,2 milionu korun a dosáhla úctyhodné velikosti 12. Co na tom, že při jednom z posledních zákroků bojovala o život a přišla nejen o implantáty, ale i o vlastní prsy? Už je zas na své megavelikosti. 

Pornoherečka Maxi Mounds má přednosti ještě větší, dosáhla čísla 14 a navíc i zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Její povolání si sice žádá své, ale čeho je moc...

Mayra Hills je celkem drobná ženská, ale její prsy váží 20 kilo. Ony ji živí, ona je nosí...  trochu zvláštní symbióza. A lidově řečeno "o ústa". 

Nejen, že operace na dlouho znecitliví bradavky a může poškodit mléčnou žlázu, ale trpí i páteř a kůže,  odumírají tkáně a plíce těžko bojují s balvanem, přišitým k hrudníku. Jestli se to někomu líbí, nebo je to prostě jen kuriozita jako z panoptika? Těžko říct. Je dost možné, že je to závislost, posedlost, který už s touhou po přitažlivosti dávno nemá nic společného, možná že prsy se už zkrátka ujaly kormidla a majitelka je jen přívažek, bezvýznamný nosič. Námět na horor... a memento pro ty, kdo si myslí, že čím větší, tím lepší.

Umělá inteligence
Zatím jsou prsní implantáty trochu specifickou disciplínou, ale možná, že nás pokrok překvapí. Implantáty se přece daly využít i jinak než jen k vylepšení hrudníku, a přídavné paměťové jednotky, nebo holoemitory  by se do rozměrných implantátů pohodlně vešly.