Král Karel III. se narodil jako následník trůnu a podle toho se odvíjela i jeho výchova. Starala se o něj nejdřív chůva a posléze jeho vlastní personál.

Bývalý komorník Paul Burell, který sloužil zesnulé královně Alžbětě II. a princezně Dianě, jež zemřela v roce 1997 po tragické autonehodě, pro deník New York Post odhalil každodenní požadavky, které má nový král na svůj personál. Zaměstnanci v jeho bývalém sídle Clarence House, kde žil dlouhá léta jako princ se svou manželkou Camillou, ho prý přezdívají „zhýčkaný princ“.

Když nový panovník ráno vstane, očekává prý, že mu komorník připraví pastu na zubní kartáček. Očekává se rovněž, že vyžehlí jeho pyžamo, a dokonce chce mít i vyžehlené tkaničky! Komorník má také za úkol připravit mu koupel. Všechno musí být tak, jak si pán představuje. Sluha tak hlídá teplotu vody, která musí být vlažná a naplněná jen do poloviny. Špunt u vany musí být vždy přesně v určité poloze.

Snídaně má také přesný harmonogram a personál se musí držet striktních pravidel. Šéfkuchař Graham Newbould, který byl dřív členem královského personálu, uvádí, že má Karel rád čerstvý domácí chléb. K snídani si dává misku čerstvého ovoce a čerstvou ovocnou šťávu.

„Kamkoliv princ jede, snídaně jede s ním,“ uvedl šéfkuchař v minulosti a dodal, že má po ruce až šest různých druhů medu, speciální müsli a sušené ovoce. Rovněž požaduje, aby se sýr a sušenky ohřívaly na určitou teplotu. Proto personál musí dát pozor na to, aby byl poblíž u snídaňového stolu ohřívací tác. Když nový král cestuje na své venkovské sídlo, jede s ním i jeho postel, nábytek a obrázky.  

Video
Video se připravuje ...

Král Karel III. v Ediburghu u rakve své matky, královny Alžběty II. Reuters

Fotogalerie
76 fotografií