Dobrodružné natáčení v různých koutech světa on sám strávil na severu Čech. „Hrál jsem bezdomovce, který tam skutečně někde žije. Oni chtěli, abych smrděl, to bylo nejtěžší. Mám tam malinkou roli. Jednu scénu jsme natáčeli v noci u kruháče a srazí mě v ní auto,“ popsal nesouvisle svou roli Dušek na karlovarském festivalu. A Blesku prozradil, že z natáčení strhujícího příběhu si kromě honoráře odnesl i suvenýr z kostymérny.

„Vyloženě jsem si řekl o svůj bezdomovecký overal. Normálně se na to neptám, něco seberu a odejdu s tím. Ale tady jsem se aspoň domluvil,“ vtipkoval s vážnou tváří Dušek a hned popsal, k čemu mu takový kousek ve skříni slouží.

Šup na Jadran

„Mám ho v Chorvatsku, kde ho používám, když jdu v zimě k moři. Něco podobného mám i na Sázavě, ten mám zase od Mirka Vitouše,“ dovysvětlil.

Ne, že by ho používal místo plavek. „Dobře se v něm chodí, když se tam člověk v zimě koupe. Je dobré mít po vylezení z vody něco při sobě, co člověka trošku zahřeje. Moře v Chorvatsku má i deset stupňů, na Sázavě dokonce nulu,“ reagoval na dotaz Blesku, k čemu ho tak nutně potřeboval. 

Výjimečně v botách

Zcestovalý herec nedá dopustit na chorvatský ostrov Malý Lošinj „Jezdím tam pravidelně na jedno tajemné místo, které si už 15 let pronajímám,“ přiznal, víc k tomu ale říct nechtěl. K překvapení všech na karlovarský festival dorazil obutý.

„Kdekoliv na světě, kde je to příjemný, odkládám boty. Tady jsem se ale ještě nestihl vyzout, přijel jsem, vyběhl z auta a víc jsem nestihl,“ smál se s tím, že ho ani nijak zvlášť nemrzí, že se během natáčení nepodíval různě po světě jako ostatní. „Projezdil jsem toho po světě tolik, že se mi už nikam ani nechce,“ dodal na terase hotelu Thermal v Karlových Varech.  

Video
Video se připravuje ...

Jaroslav Dušek Kateřina Štichová

Fotogalerie
40 fotografií