Bez přehánění se dá říct, že televizní stanice Prima Evu Burešovou „udělala“. Přestože zazářila už v talentové show Česko Slovensko má talent v roce 2011, do širokého povědomí veřejnosti se dostala nejprve pro roli v Modrém kódu a později díky hlavnímu partu ve Slunečné. Také ZOO se těší takové popularitě kvůli obsazení Burešové, jejíž hvězda rychle vystřelila do závratných výšin a stále se tam drží. Tedy, alespoň zatím. Leckdo totiž naznačuje, že by ji z tohoto výsostného postu mohla sesadit herečka a zpěvačka Emma Smetana.

Samozřejmě jenom a pouze za předpokladu, že bude nový seriál Eliška a Damián takovou peckou, jak se (prozatím) očekává. V souvislosti s tím se začala objevovat zpráva, že mezi herečkami panuje napětí a rivalita. To se ovšem rozhodla Burešová rázně popřít. „Jsou věci, který se už nedají úplně unést a tohle je právě jedna z nich,“ vysvětlila, proč se rozhodla podat své veřejné stanovisko.

„Nejsem člověk, který by se jakkoliv snažil ničit svoje kolegyně. Naopak jsem to většinou já, kdo za nimi první přichází, seznamuje se, pokud se neznáme, nebo je uvítám v naší televizi nebo na projektu, kde se objeví - což vám můžou potvrdit i lidi, který tyhle zkušenosti v reálném životě se mnou mají. Možná se tyhle křivdy dělaly kdysi, kdysi, když herectví začínalo, a možná to nějaký herečky dělaly, ale já tohle nedělám,“ tvrdila skálopevně Eva, držitelka dvou bronzových Českých slavíků za roky 2021 a 2022.

Video
Video se připravuje ...

Speciál 7 pádů Honzy Dědka k 30. výročí Primy: Burešová o líbání s Tomášem Klusem FTV Prima

Vyvrátila i drby, že by na Primě kvůli obsazení Smetany vyhrožovala přeběhnutím ke konkurenční Nově. „Nikdy jsem nebyla, a ani nemám takovou pozici, abych vlítla na ředitelství Primy a říkala jim, že pokud někoho nevyhodí nebo nepřeobsadí, tak já odcházím na jinou televizi. Není to možný, jsem jen obyčejná herečka jako všichni ostatní a dělám svoji práci poctivě,“ dušovala se Burešová. Navíc nejsem jediná herečka, která už má několik projektů s Primou za sebou. Nejsem nenahraditelná.“

Nějaká řevnivost mezi herečkami nehrozila dokonce ani na place, respektive tedy v primáckých ateliérech, kde tyto seriály vznikají. „My jsme se vlastně s Emmičkou za celou dobu ani nepotkaly, asi má natáčecí dny jiný než máme my v ZOO,“ objasnila Burešová. Láskyplná zdrobnělina jména „konkurentky“ však naznačila, že si krčky vzájemně skutečně nepodřezávají...

Burešová rovněž naznačila, že by se mohlo jednat o „píárko“, tedy svérázný způsob propagace seriálu, který může být velkým hitem anebo velkým propadákem. Koneckonců námět seriálu, jímž je cestování časem a klenoucí se „láska přes staletí“, nemusí cílovou skupinu diváků zaujmout. Ona se ale na Elišku a Damiána těší. „Myslím si, že tady ten příběh byl potřeba. A že tyhle krátké, ale zato intenzivnější příběhy o lásce jsou tady taky potřeba,“ poukázala na fakt, že tento seriál nemá být „nekonečný“, ale má pouze 12 dílů.

Fotogalerie
61 fotografií