Taclík vyrostl v Ústí nad Labem, kde začala jeho divoká minulost. Paradoxně coby osmnáctiletý maturant přemýšlel, že by šel k policii. Jeho tatínek u ní totiž pracoval jako policejní fotograf. 

Než jsem mohl začít o práci u policie vůbec přemýšlet, rychle u mě nastala fáze – alkohol, drogy, rock’n’roll. Potom u mě na dalších pár let nebylo profesně ve hře vůbec nic,“ svěřil se Taclík v magazínu MF Dnes. Sílila v něm jeho bouřlivá povaha, netrvalo dlouho a dostal se na druhou stranu zákona. „V cele předběžného zadržení jsem seděl třikrát, ale nikdy jsem nespáchal žádnou kriminální činnost, pouze výtržnosti,“ přiznal herec.

Před dvaceti lety se s partou přátel vloupali do kostela v Novém Jičíně a chtěli rozhoupat zvony. V rodném Ústí nad Labem pro změnu skákali zezadu na trolejbusy a stahovali provazy k napájení a tím je vyřazovali z provozu. „Já jsem jednou při akci zaškobrtnul a upadl a řidič byl rychlejší a vzápětí mě zmlátil. Potom jsem skončil v cele předběžného zadržení a tam jsem dostal do držky i od policajtů,“ vysvětlit s tím, že se jim dnes už nediví. Tehdy na ně dost vulgárně vyřvával.

Potřetí se dostal do cely, když v Českém Krumlově lezli s kamarádem po hromosvodech a okapech a Taclík jednou vlezl do otevřeného okna a zařval hodně vulgární slovo. V tu chvíli zjistil, že zařval do okna policejní stanice, policisté si na něj okamžitě dole počkali a rovnou ho zadrželi.

Sám přiznává, že život v Ústí mezi Romy byl drsný, ale dalo mu to školu do života. A protože se neuměl nikdy prát, dokáže vyhodnotit situaci, kdy je lepší zdrhnout. Hodilo se mu to třeba ve chvíli, kdy ho při jeho prvním sexu s romskou milenkou načapal její bratr a vyběhl na něj s nožem v ruce. To pak musel vyskočit z okna vysoko nad zemí a utíkat, co mu síly stačily. Ty doby jsou ale dávno pryč a dnes o sobě říká, že je usedlý fotr.

Video
Video se připravuje ...

Marek Taclík s úchylným knírkem: Jsem do něj zamilovaný! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
27 fotografií