Od doby, co ji Dušan Klein obsadil do druhého pokračování Jak básníci přicházejí o iluze, tak jí v Česku nikdo jinak než Vendulka utěšitelka neřekl. „Cejtíš, jak mi buší srdce? Nevíš, čím by to mohlo bejt?“ ptá se filmového Šafránka alias Pavla Kříže (60), který má ruku na jejím prsu, Eva. Tehdy Pavlovi záviděl snad každý chlap a všichni studenti toužili po utěšitelce. 

Vadí Sylvesteru Stallonovi, že je spojovaný s Rockym a Rambem? Vyfotím se s fanoušky, zaflirtuju a mám radost, že lidi mají radost,“ prohlásila před lety Eva Jeníčková, která v Básnících utěšovala každého, kdo si řekl. Po tomto díle se objevovala v dalších. Na svou roli je pyšná, kdykoliv Básníky dávají v televizi, vždy jí někdo pošle pár fotek a Eva je ráda na svém profilu zveřejňuje. 

Bohužel jí slova došla, když jí z Česka zavolali smutnou zprávu, že Dušan Klein zemřel. 

Ctěný režisér, který přežil koncentrační tábor, jako dítě. Pro mě jsme navždy Básníci. Film má to štěstí, že se stal nesmrtelný a předává se z generace na generaci. Ztratili jsme dobrého člověka, který vyprávěl krásné lidské příběhy. Děkuji, že jste mi dal Vendulku, tvé vedení, dar smíchu a přátele na celý život. Pořád jsme v šoku. Odpočívej v pokoji, Dušane. S láskou Evička,“ napsala na Instagram Jeníčková. 

Atraktivní herečka ve svých rolích často hraje holky, za kterými by muži šli až na kraj světa. V osobním životě jsou pro ni vztahy ale mnohem složitější, než by se zdálo.

VIDEO: Básníci se vracejí pošesté! Podívejte se na první ukázky!

Video
Video se připravuje ...

Básníci se vracejí pošesté! Podívejte se na první ukázky! youtube.com

První manželství s hercem, scenáristou a instruktorem bojových umění Markem Mikitou jí nevydrželo. Po deseti letech se v roce 2008 rozvedli. Od roku 2010 byla podruhé provdaná za herce a režiséra Viktora Tauše (47), ale ani tenhle svazek nevydržel. V pracovní rovině pak s Taušem před třemi lety spolupracovala v divadle La Fabrika na představení High (Lety peklem) a taky se potkala s Davidem Matáskem (58) v seriálu Polda. 

Eva se po rozvodu s Taušem natrvalo vrátila do Kalifornie, kde žije se svým pětiletým psem, jehož pojmenovala Gioia Nani O’Finnegan. 

Fotogalerie
52 fotografií