Pro Lucii Křížkovou není rok 2021 zrovna nejlepším. V polovině léta nastoupil její manžel, známý jachtař David Křížek (49), do vězení. V plzeňské věznici na Borech by měl strávit tři a půl roku za tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Přestože se sportovec cítí nevinen a považuje se jenom za oběť své vlastní naivity, rozsudek je drsný jak pro něj, tak i pro jeho rodinu. Především pro manželku Lucii, která je nyní na výchovu dvou dětí, syna Davídka (9) a dcery Loly (4) sama.

A aby neměla těch starostí málo, přidaly se k nim i problémy zdravotní. Sympatická brunetka, která v roce 2003 získala pod svým dívčím příjmením Váchová korunku České Miss, to přiznala na sociální síti. Trpí boreliózou, za kterou „vděčí“ klíšťatům. „Měla jsem jich za tuhle sezónu několik. Vždycky je odstranila nejpozději večer, ale jednou jsem jedno přehlédla. Vyndávala ho pořádně zakouslé asi až po dvou dnech. Za tři týdny typický flek, po šesti týdnech potvrzená borelióza,“ líčila na instagramu.

VIDEO: Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny?

Video
Video se připravuje ...

Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny? Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Když se prý i infikované klíště vytáhne do 24 hodin od přisátí, nehrozí prý nakažení. Jenže ona ho na svém těle objevila příliš pozdě… Na dva týdny proto vyfasovala antibiotika a nyní se modlí, aby se jí podařilo brzy zotavit. „Snad ty potvory bakterie dostanu z těla ven,“ přála by si Křížková. Palce jí drží nejenom zástup fanynek, ale i kolegyně z umělecké branže. Svou účast jí svým „lajkem“ vyjádřila například herečka a moderátorka Tereza Bebarová (46). Mnohé Luciiny followerky se ale podivují nad tím, že ji čeká léčba pouze čtrnáctidenní.

Své o tom ví třeba herečka Anna Kadeřávková (24), která se proslavila coby Rozina v nekonečném seriálu Ulice. Tu nakažené klíště kouslo v pouhých sedmi letech, a ona s touto chorobou bojuje dodnes. Antibiotika jí totiž nezabírala a ona nakonec zjistila, že se její nemoc dostala do chronické fáze. Léčila se například kapačkami a nechala se slyšet, že do svého uzdravení investovala přes půl milionu korun. To by pro Křížkovou, že které se ze dne na den stala matka-samoživitelka, byla jistě velká komplikace…
Fotogalerie
65 fotografií