Honza Musil před pěti lety opustil byt na Vinohradech a přestěhoval se do domku v satelitním městečku na Kokořínsku. Tehdy tvrdil, že je lepší stavět nový dům, než rekonstruovat starý. Uběhlo pár let a Honza s manželem Jakubem koupili ruinu a budují nové hnízdečko. 

Dlouho jsme s Jakubem hledali nové místo pro náš život se zvířátky. Chtěli jsme pro pejsky klid a větší prostor a také chceme pomáhat těm zvířatům, která pomoc potřebují. Po mnoha měsících jsme našli malebnou vesničku kousek od Kutné Hory. Tam postupně dáváme do kupy malinký domeček 310 let starý, polorozpadlý vejmínek a vyhořelou stodolu,“ přiznal moderátor, kterého potěšila velká zahrada, kde nechali vykácet staré stromy a osazují ji novými. 

VIDEO: Honza Musil dnes slaví 50! Proč kašle na doktory, když bojoval s leukémií?

Video
Video se připravuje ...

Honza Musil dnes slaví 50! Proč kašle na doktory, když bojoval s leukémií? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Nový domov jsme si prostě zamilovali na první pohled. Čeká nás moc práce, než budeme moci přivítat první zvířátka. My se s tím ale popereme! Odměnou bude našemu “Domečku u Garethů” (tak mu říkáme), spousta šťastných zvířecích duší.... Těšíme se na to!“ raduje se Honza. V jejich novém domově se už zabydlují pejsci a kočka. Postupně se zvířecí smečka rozroste. 

Zatím jsou hotové základy, spodní a horní brána a buduje se dál. Jaro nahrává osazování zeleně, trávy a dalších rostlin. 

Fotogalerie
26 fotografií