I když skončila v rukou psychologa a ošetřující lékaři jejich syna jim vše vysvětlili, co a jak do budoucna bude, celé šestinedělí Veronika trpěla obrovským strachem. Tím ubíjela nejenom sebe, ale i partnera. Několikrát se neovládla a svou hysterii zdokumentovala na sociální síti. Ale zdá se, že hodně tomu napomohly i rozbouřené hormony po porodu. 

Šestinedělí. Pro nás nejkrásnější dny té největší lásky, štěstí a něhy, ale také toho největšího strachu. Matyáši, modlím se každý den k Bohu za co nejmenší omezení v tvém životě a modlím se i za sebe, abych Tě neomezovala skrze svůj vlastní strach o Tebe! Miluju Tě tou největší nově poznanou láskou. Máma,“ jsou poslední slova Kašákové, z nichž už je cítit trochu klidu.

VIDEO: Nevěsta na útěku? Těhotná misska z děcáku Kašáková podruhé zrušila svatbu!

Video
Video se připravuje ...

Nevěsta na útěku? Těhotná misska z děcáku Kašáková podruhé zrušila svatbu! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Matyáškovi v játrech „nefunguje" enzym, který štěpí jednu z aminokyselin, tzv. fenylalanin. „Pacienti nemohou téměř žádné bílkoviny, protože obsahují tzv. fenylalanin, a pokud by se jim ukládal v těle, mohlo by dojít i k těžké retardaci. Jsou tak odkázáni na celoživotní nízkobílkovinovou dietu,“ napsala Veronika na svůj instagramový účet s tím, že tato nemoc je dědičná.

Fenylketonurie v naší populaci postihuje přibližně jednoho z 8 až 10 tisíc novorozenců. Pokud jedinec s fenylketonurií dodržuje pravidla stravování, nehrozí mu žádné trvalé následky a může vést relativně plnohodnotný život.

VIDEO: Misska z děcáku Veronika Kašáková: Snubák odložila, ale svatbě se nebrání! 

Video
Video se připravuje ...

Misska z děcáku Veronika Kašáková: Snubák odložila, ale svatbě se nebrání! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií