Zdálo se, že rakovinu hrtanu nakonec porazil, i když přišel o hlas, který ho léta živil. Jenže ve skutečnosti se krutá nemoc vrátila a zaútočila na kosti, podle jeho blízkých se zhoubné bujení nachází přímo v kyčli.

Kvůli tomu trpí mučivými bolestmi. „Jiřík se chová fakt statečně, pro mě je to hrdina," cituje web Extra.cz zdroj z okolí nemocného herce a dabéra, podle nějž museli lékaři udělat velmi razantní krok. „Už měl i takové bolesti, že ho raději nechali několik dnů spát, aby tak netrpěl,“ prozradil kdosi z Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Tam ještě donedávna Pomeje ležel, než musel být převezen na onkologické oddělení v Motole, kde se doktoři pokusí s nádorem bojovat, a Jiřímu tak zachránit život. Podle všeho ale situace není moc růžová. „Nebudu vám nic nalhávat. Není to žádná legrace. I Jirka to ví," tvrdí extra.cz jeden jeho blízký.

Ačkoliv ještě nedávno prý uvažoval o sebevraždě, teď se měl rozhodnout, že bude o život bojovat ze všech sil. „Proti všem předpokladům nehodil flintu do žita a opakovaně říká, že udělá první poslední, jen aby proti té sv*ni vyhrál." Ostatně podobně mluvil i v době, kdy se potýkal s rakovinou poprvé. Tehdy chtěl ale kromě holého života zachránit i svůj hlas, a tak před nakonec nevyhnutelnou operací, kdy mu lékaři odstranili hlasivky a hrtan, zkoušel i 40denní hladovku. Tou si ale možná ještě více uškodil.

„Kdyby se mu to nedejbůh nepodařilo, což si kdokoli z nás odmítá byť jen připustit, aspoň budeme vědět, že do toho dal všechno. Bude se prát, i kdyby ho to mělo stát poslední zbytky sil,“ dodal pro Extra.cz smutně Pomejeho známý.

V to, aby se herec opět uzdravil, doufá ze všech sil i jeho manželka Andrea (30), s níž má dceru Aničku (5). I když se s ním chce rozvést, vše odložila s tím, že v takovéto situaci musí jít jejich spory stranou. „Já na Jirku myslím každý den. Byli jsme spolu osm let, máme spolu holčičku a budu ho mít v srdci vždycky, i kdyby se stalo cokoliv, i kdybychom byli sebevíc rozhádaní, tak ho vždycky budu mít ráda a nikdy bych mu nepřála nic špatného,“ svěřila se v primáckém Top Staru.

VIDEO: Než se ukázalo, že rakovina je zpět, mluvila ale jinak! Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval! David Turek

Fotogalerie
163 fotografií