Narozeninový mejdan jí v hotelu Kampa uspořádala producentská společnost, která točila Renčův velkofilm. „S filmem to ale nemělo nic společného. Proto jsem si pozvala jenom dobré známé,“ svěřila jubilantka s tím, že přijeli i kamarádi z Německa či Rakouska. „Byli ubytováni v hotelu a bylo to moc milé,“ říká Zdenka.

Z rozmanitých dárků měla obrovskou radost. Tu největší jí ale udělal zarámovaný plakát k filmu Lída Baarová, který dostala od Filipa Renče (50). „Napsal mi na něj vlastnoručně krásnou gratulaci. Pověsím si ho nad postel,“ svěřila se potěšená herečka.

„Poslední můj film byl z Upír z Feratu z roku 1982. Lídou Baarovou mě Filípek vrátil po čtyřiatřiceti letech k filmu. A asi to bylo naposledy. V devadesáti už po mně neštěkne pes,“ míní Zdenka.

Na devadesátiny nikdy nezapomene. „Všichni totiž věděli, že jsem se narodila pět minut po půlnoci,“ říká bývalá hvězda vídeňského Burgtheateru. Proto přesně v 00:05 proběhl slavnostní přípitek a sfouknutí svíček na dortu, které zdobily divadelní masky Tragédie a Komedie. K tomu na flétnu tklivě hrál Jiří Stivín (73). „Známe se od dětství. Dodnes mě Jiří doprovází, když recituji německé texty,“ vysvětlila Procházková.

Fotogalerie
16 fotografií