„Nechtěli mě pustit, ale nedalo se nic dělat. To natáčení jsem slíbila, počítali se mnou a já nejsem zvyklá vyšplouchávat lidi,“ vysvětlila Blesku představitelka staré Lídy Baarové Procházková, která byla také první manželkou Karla Högera (†67).

Už léta se pere s vysokým tlakem a cukrovkou. Teď ovšem onemocněla zánětem průdušek, což je v jejím věku velmi nebezpečné! „Před pár měsíci jsem prodělala lehký zápal plic, tak si mě v nemocnici raději nechali,“ řekla Procházková.

Týden ležela na 2. interně ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, kam podle bydliště patří. „Dali mě tam jakžtakž dohromady. Měla bych tam být dýl. Víte, ale tu televizi jsem nechtěla zrušit...,“ svěřila herečka, která byla ve středu hostem Show Jana Krause na Primě.

„Naposledy jsem hrála ve filmu Upír z Feratu, to je skoro pětatřicet let! Teď jsem šťastná, že si mě Filip Renč všiml a že diváci mají konečně možnost zaregistrovat, že existuju. A že si mne třeba všimne i nějaký jiný režisér... Být v televizi bylo pro mne moc důležité,“ sděluje Procházková.

V nemocnici se po podepsání reverzu už ani neukázala. „Téměř každý den něco mám. A za pár dnů musím do Vídně, kde mám stále různá vystoupení. Musím si vystačit s prášky a čajíčky, které si dělám,“ řekla Blesku herečka, která žila od 60. let v Rakousku.

Fotogalerie
9 fotografií