Pro denní úklid se velmi dobře hodí robotické vysavače, které jsou fenomén, na trhu existuje několik modelů, takže si stačí ujasnit, jak velký máme vlastně byt či dům a co od úklidu chceme.  Pak už jen stačí zvolit odpovídající vysavač. A abychom se doma cítili opravdu příjemně a měli kolem sebe čistý a nevydýchaný vzduch, k tomu velmi dobře poslouží domácí čističky vzduchu. Ty bez problému likvidují mikroskopické částice prachu, bakterií, pylů a dalších alergenů, které mají na naše zdraví.

Vysavač Xiaomi Roborock vysaje a vytře, když jdete nakupovat

Pro vaše maximální pohodlí při úklidu je k dispozici robotický vysavač Xiaomi Roborock Sweep One S50, který disponuje laserovým senzorem pro automatickou orientaci v prostoru. Pohyb vysavače určuje umělá inteligence, která na základě získaných dat z prostoru vyhodnocuje ideální trasu.

Autor: Witty Trade

Zároveň je propojen s mobilní aplikací, ve které můžete vysavač ovládat i z „druhé strany“ světa, tedy tam, kde je připojení k internetu. V aplikaci lze nastavit automatické opakované vysávání, například když jste v zaměstnání, nebo jdete nakoupit. Až se vrátíte, jen vysypete zásobník na nečistoty a vysavač je připraven na další den. Vysavač lze samozřejmě spouštět i ovládacími tlačítky na jeho těle.

Díky laserovému senzoru si vysavač vytvoří mapu vysávaného prostoru, a tak jej můžete poslat bud vysát konkrétní místo nebo je na dané místo poslat opakovaně.

Sílu vysávání lze nastavit ve čtyřech stupních. V režimu „Carpet mode“ pak dokáže rozpoznat koberec a výkon se dočasně zvýší automaticky. Nečistoty se zachytávají v nádobce s vyměnitelným filtrem, který lze pročistit pod tekoucí vodou.

Xiaomi Roborock Sweep One S50 je vybaven i možností vytírání. Po vysátí celého bytu se doporučuje nechat prostor vytřít ještě tentýž den. Stačí do přední části vysavače připojit nádobku s vodou, na které je na suchý zip přilepen dodávaný mop. Po ukončení vytírání pak nádobku vylejte, mop odlepíte a přeperte v ruce nebo jej dáte do pračky.

Největší výhoda vysavače spočívá v jeho snadném propojení do chytré domácnosti Mi Home. Stačí si z Google Play nebo App Storu stáhnout aplikaci Mi Home, ve které lze ovládat různá zařízení v domácnosti, a vysavač jednoduše spárovat.

Čistý vzduch bez alergenů a zdraví škodlivých částic

Proto, abychom měli doma čistý a dýchatelný vzduch, stačí udělat málo. Pořídit si kvalitní čističku vzduchu, jakou je Xiaomi Mi Air Purifier 2S.

Autor: Witty Trade

Xiaomi Mi Purifier 2S je vybavena těmi nejmodernějšími technologiemi pro dosažení čistého vzduchu. Stěžejním prvkem je jednodílný 360° válcový filtr se třemi vrstvami. Zatímco první vrstva zachytí velké částice, jakou jsou vlasy či prach, druhá vrstva zvládne pohltit patogenní bakterie. Třetí vrstva vysoce výkonného uhlíkového filtru vstřebá další škodlivé látky a pachy.

Aby čistička dokázala monitorovat kvalitu vzduchu v reálném čase, je osazena vysoce přesným laserem. Citlivé snímače fungují jako oči, jimž neunikne ani to nejmenší zrnko prachu. Purifier 2S neustále kontroluje vzduch v místnosti a podle toho dynamicky přizpůsobuje režim filtrace.

Aktuální koncentraci částic (PM2,5), teplotu a vlhkost lze sledovat na přehledném OLED displeji. Samozřejmě nechybí ani možnost propojení s mobilní aplikací prostřednictvím Wi-Fi konektivity. Čističku Xiaomi Mi Purifier 2S lze jednoduše začlenit mezi ostatní chytré spotřebiče a pohodlně ovládat téměř odkudkoli.

Design čističky těží z předchozích dvou generací, u nichž se osvědčila klasická koncepce ve tvaru věže. Ta dokáže efektivně využít konstrukční řešení, které zahrnuje 943 vstupních otvorů pro přívod vzduchu. Výsledkem je trojrozměrná cirkulace, která vykouzlí ve vaší domácnosti zdravý a lépe dýchatelný vzduch.

Inženýři při navrhování nových řad čističek věnovali obrovské úsilí tomu, aby snížili hluk způsobený odporem vzduchu na absolutní minimum. Výsledkem je speciálně navržená vnitřní konstrukce a promyšlená aerodynamika, která se stará o maximálně tichý chod. Díky tomu se nemusíte bát umístit čističku do místností, jako je například ložnice či dětský pokojíček. Světelný senzor navíc automaticky reaguje na okolní světlo a upravuje podsvícení displeje. V noci tedy nastaví nejnižší možný jas a nechá vás a vaše nejbližší nerušeně spát.

Více času na rodinu

Ať už bydlíte v centru města v bytě nebo na jeho okraji v rodinném domku, s produkty Xiaomi bude údržba vaší domácnosti mnohem jednoduší a radostnější. A vy můžete svůj čas věnovat místo údržbě vašeho domova rodině nebo svým koníčků. www.xiaomi-czech.cz