S chlubením raději počkejte až na návrat
Těšit se na dovolenou je naprosto přirozené, stejně jako sdílet nadšení na veřejnosti. V tomto případě však raději rozebírejte datum vašeho odjezdu a délku pobytu jen s těmi nejbližšími. Vyhněte se publikování informací na sociálních sítích a fotografie z dovolené raději ukažte až po návratu. Pro zloděje totiž není lepší dárek než neúmyslné pozvání do nehlídaného bytu.

Autor: shutterstock

Nedejte znát, že je váš domov prázdný
Odjíždíte-li na delší dobu, nezatahujte žaluzie. Domluvte se se sousedy nebo známými, aby vám pravidelně vybírali poštovní schránku. V ideálním případě jim svěřte klíče a požádejte je, aby vám například na odpoledne otevřeli okno, nebo k večeru zapnuli televizi. Na první pohled bude vaše domácnost „na oko“ působit živě, čímž zloděje odradí.

Autor: shutterstock

Ochranu domácnosti svěřte bezpečnostním dveřím
Základním prvkem zabezpečení vaší domácnosti jsou vchodové dveře. V naprosté většině případů zloděj do domu či bytu pronikne právě dveřmi, jejich výběr proto není radno podceňovat. Klasické dveře jsou velmi snadnou překážkou, přes kterou se nezvaný návštěvník dokáže dostat i za několik vteřin. Bezpečnostní dveře oproti tomu vzbuzují respekt už od pohledu. Zloději se snahám o jejich překonání většinou vyhýbají.
Investice do bezpečnostních dveří se rozhodně vyplatí
Pořídit si bezpečnostní dveře není nejlevnější záležitost, získáte díky nim ale mnoho výhod.

● Bezpečnostní třída 3 vás ochrání proti nejpoužívanějším náčiním zlodějů jako je šroubovák, páčidlo nebo ruční vrtačka.
● Bezpečnostní trny zabrání vysazení dveří.
● Dveře obsahují až 15 zamykacích bodů.
● Kromě ochrany proti útokům zlodějů vám dveře poskytnou i skvělé tepelně-izolační vlastnosti, protihlukovou a protipožární ochranu.
● Dveře se vyrábí v mnoha různých dekorech, hravě je tedy sladíte s ostatními prvky interiéru.

Autor: HT Dveře s.r.o.

Vyberte si osvědčené odborníky
Pokud jste se rozhodli pořídit si nové dveře, kupujte je u specializovaných firem. Hledáte-li špičkovou kvalitu za férovou cenu, obraťte se na firmu HT dveře. Jejich pobočky najdete po celé České republice, vše s vámi zdarma prokonzultují a sestaví vám nabídku na míru. Dveře vám přijedou namontovat specializovaní montážníci, kteří vám bezplatně vymění i zárubeň dveří. Díky tomu vás budou bezpečnostní dveře chránit před zloději během dovolené i mnoho let poté.