Pravé hřiby: borový bronzový dubový smrkový
Hřib smrkový
Ze všech pravých hřibů narazíte na hřib smrkový nejčastěji, protože rostě hlavně pod smrky, které v českých lesích převažují. Kromě toho je také mimořádně chutný. Jak ho bezpečně poznat a v jakém jídle je bezkonkurenčně nejlepší?
Popis hřibu smrkového a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:
Hřib dubový
Pokud je teplejší počasí, objeví se v lesích jako jeden z prvních hřibů právě ten dubový. Patří mezi ceněné pravé hřiby s bílou dužninou. Víte, kde ho hledat, na co se hodí v kuchyni a na co ne, a hlavně – jak si ho nepoplést s hořčákem?
Popis hřibu dubového a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:
Hřib borový
Je mezi prvními hřiby, které na jaře začne růst, přesto by ho ale měl správný houbař nechat v lese. Je totiž na Červeném seznamu ohrožených hub. Jak hřib borový poznat a nezaměnit ho s dalšími, ne tak vzácnými hřiby?
Popis hřibu borového a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:
Hřib bronzový
Velmi krásná jedlá houba, která vyzývá k utrhnutí, ale kterou byste měli raději nechat v lese. Hřib bronzový je totiž velmi vzácný a raději, než jíst, bychom ho měli chránit. Jak tento pravák spolehlivě odlišit od jiných hřibů a hrozí za jeho sběr pokuta?
Popis hřibu bronzového a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže: