Řada pediatrů se shoduje na tom, že jogurt je možné zařadit do jídelníčku kojence od věku devíti měsíců, někteří z nich ale doporučují i pouhých šest měsíců. Od půl roku totiž většina rodičů podává svým dětem první pevnou stravu a kysané mléčné výrobky mohou být do rámce těchto změn zařazeny. Protože jogurt při výrobě prochází procesem kultivace, při kterém dochází ke štěpení mléčných bílkovin, je stravitelný lépe, než kravské mléko, se kterým je nutné počkat delší dobu. Stále však obsahuje velké množství bílkovin, vápníku a vitaminu D, na které jsou mléka obecně bohatá.

Pro miminka je dobré vybírat kvalitní plnotučné jogurty (tuk je důležitý pro rozvoj mozku), nejlépe v bio kvalitě. Neměly by obsahovat velké množství přidaného cukru a už vůbec ne umělá sladidla. Ideální je začít s bílým jogurtem, do kterého je možné míchat ovocné nebo zeleninové pyré, například jablečné, banánové, meruňkové, dýňové nebo i batátové.