Odborníci se shodují na tom, že je tvaroh možné zařadit do jídelníčku kojence po dosažení věku jednoho roku. Na rozdíl od jogurtu, který je možné podávat už půlročním dětem, totiž není v tvarohu rozštěpena bílkovina kasein a syrovátková bílkovina. Ty jsou pro nejmenší děti velmi špatně stravitelné, v některých případech na ně mají dokonce alergii, přetrvávající až do věku tří let. Ve většině případů se nicméně po prvním roce života může tvaroh stát hodnotnou součástí jídelníčku, právě pro vysoký obsah bílkovin, ale také vápníku a vitaminu D

Pro batolata je dobré vybírat kvalitní plnotučné tvarohy (tuk je důležitý pro rozvoj mozku), nejlépe v bio kvalitě. Neměly by obsahovat velké množství přidaného cukru a už vůbec ne umělá sladidla. Je proto vhodné vyhnout se tvarohovým dezertům, které bývají přeslazené. Ideální je smíchat bílý tvaroh s ovocnými nebo zeleninovými protlaky. Samozřejmě lze tvaroh použít i jako ingredienci do pečení.