Stalo se to v době, kdy s manželkou Dagmar (71) trávil v USA čtyři měsíce. Částečně v New Yorku, následně ve Washingtonu. „Všechno mi to připomnělo tu strašnou dobu, byly tam i záběry, které dosud nebyly publikované a nikdo o tom ani nemluvil, kdy Václav v Americe dostal malou mozkovou mrtvici. Bylo to strašně náročný, už jsme počítali, že to dopadne fatálně,“ řekla po premiéře dokumentu pořadu Showtime televize Prima Havlová. „Já jsem týden nespala, jen tak opřená o něj v nemocnici. Komunikovala jsem s Madeleine Albrightovou, s lékaři...“ popsala dále.

Otřepal se

„On se z toho naštěstí dostal, ale hned pokračoval v té rychlosti svého života, v pití piva. S tím jsem nesouhlasila. Chtěla jsem, aby tu byl se mnou, protože by mně chyběl,“ dodala Dagmar. Ta se zúčastnila první premiéry dokumentu na Pražském hradě. Na druhou, do kina Lucerna, už nepřišla. „Chce ještě vstřebat dojmy z premiéry, samozřejmě pro ni byla hodně emotivní,“ řekl Blesku na galavečeru režisér Jančárek.

Premiéra v dubnu

Do české a slovenské kinodistribuce se dokument dostane 11. dubna. Mezinárodní premiéru zatím producent snímku Jiří Konečný plánuje.

Video
Video se připravuje ...

David Koller na premiéře filmu Tady Havel, slyšíte mě? Maxmilián Nový, Daniel Kristl

Fotogalerie
60 fotografií