Mezi prvními se objevily slavné české režisérky Olga Sommerová a Helena Třeštíková, která přiznala, že ve vzpomínkách se jí Václav Havel pojí hlavně se vzpomínkami na rok 1989.

V Lucerně samozřejmě nechyběl ani hlavní producent Jiří Konečný a režisér filmu Petr Jančárek, který osobně příchozí hosty vítal. Herec Oldřich Kaiser si vyrazil užít promítání se svou manželkou Dášou Vokatou. Už při příchodu vzbudili menší rozruch svým outfitem, ve stejných károvaných kabátech byli totiž nepřehlédnutelní.

Slavnostní premiéru si nenechala ujít ani obíbená moderátorka Ester Janečková. Ta přiznala, že Václav Havel byl její rodině velmi blízký. Prozradila, že se zúčastnil i svatby jedné z jejích sester, ale objevil se dokonce i na promoci. Moderátorka zavzpomínala i na Havlovo zvolení prezidentem a prozradila, že tehdy to pro ni byl éterický šok. „Jsem dojatá, moc se těším,“ svěřila Blesku před promítáním.

Filmová novinka režiséra Petra Jančárka obsahuje i dosud neviděné záběry ze života někdejšího prezidenta Václava Havla, vzhledem k tomu, že byl světově uznávanou osobností, není se co divit, že i tento film vzbudil obrovský zájem.

Do Lucerny však nedorazila bývalá první dáma Dagmar Havlová (71), která si nenechala ujít promítání na Hradě, přiznala ale, že sledovaní filmu je pro ni náročné.  „Při té druhé projekci jsem se úplně složila, bylo to pro mě strašně silné,“ prozradila herečka, která následně snímek zhlédla ještě se svou dcerou a vnučkami. „Ani mě tam nemohli poznat, jak jsem byla zdevastovaná,“ doplnila pro Showtime ohledně záběrů právě z doby, kdy její manžel bojoval o život a ona byla ve velkém stresu a navíc nevyspalá. Je tak poměrně pochopitelné, že další veřejné promítání už si nechala ujít. Navíc právě ten den slavila narozeniny a účastnila se soukromé oslavy.

Video
Video se připravuje ...

David Koller - Havel - premiera filmu Maxmilián Nový, Daniel Kristl

Fotogalerie
82 fotografií