Poprvé v životě si herečka zahrála v Divadle Kalich. A jde o velkou změnu – je to totiž o poznání menší scéna než Národní divadlo, kde je Medvecká v angažmá. „Na malá jeviště jsem zvyklá, protože už od školy mám to štěstí vystupovat ve Viole a v dalších menších divadlech. Na hře Návštěva na zabití mě nadchlo, že jde o komedii,“ vysvětlila, proč roli nastudovala.

Hraje vražednici, před níž varují i na internetu. Jak to má v soukromí, zabila by někdy ráda někoho? „To víte, že ano. Politiky různých režimů. Ale nejde brát spravedlnost do svých rukou, od toho jsou soudy. Naštěstí, když mě něco naštve, stačí mi kouknout na rozkvetlý strom a jsem šťastná. Zacvrliká kos a mám pusu od ucha k uchu,“ prozradila Taťjana vesele.

Jako jediná neměla na premiéře nikoho z rodiny, jejím kolegům přitom usedli do hledišti celé rodinné klany! Dcery Medvecké a její manžel na středeční premiéru přijít nemohli, Taťjana prozradila, že využijí jiný termín.

Komedie Návštěva na zabití

Do domu vtrhne výstřední návštěva (Medvecká) a manželé (Laurinová a Ruml) začínají mít velký problém. Vedle originální zápletky, skvěle vystavěných situací a jiskřivých dialogů přináší také otázky k zamyšlení: Mají být slušnost, úslužnost a ohleduplnost bezbřehé? Čemu v dnešní době můžeme věřit?

Matouš Ruml (38) si se synem Nathanaelem(14) v Návštěvě na zabití rovnou zahrál. Představují, jak jinak, otce a pubertálního syna. Do klubu přinesli na oslavu premiéry vlastnoručně udělané tiramisu, pomáhala i Matoušova dcera Mia (11). Kdyby Matouš nebyl herec, byl by dozajista cukrář.

Vnučka bývalého šéfa činohry Divadla Na zábradlí, scenáristy a dramatika Karla Steigerwalda (78) Charlotte Steigerwaldová (18) představuje v komedii dceru Rumla a Laurinové. Hraje také v Divadle Na Fidlovačce. Slavný dědeček z ní má velkou radost.

Obtížného souseda, který dopadne špatně, hraje Marek Pospíchal (46), kterému v hledišti tleskala životní partnerka, hvězda seriálů Kukačky a Zlatá Labuť, Marta Dancingerová(32). Vychovávají spolu tři děti. Martu ale v divadle skoro nikdo nepoznal, protože má nyní kratší mikádo.

Kdo ještě přišel?

S přítelem, díky kterému už vylétla z rodného hnízda a vede si vlastní domácnost, přišla starší dcera Sabiny Laurinové a Josefa Vojtka Valentýna. Nechyběla ani mladší Mia, jejímž tatínkem je zubař Karel Kameník. Sabina vypadala spíš jako sourozenec svých potomků.

Bývalý fotbalový útočník Jan Koller s přítelkyní Zuzanou má divadlo rád a na premiéry do Kalichu chodí často.

Video
Video se připravuje ...

Taťjana Medvecká - divadlo Kalich Hana Höschlová, Daniel Kristl

Fotogalerie
34 fotografií