Navzdory pokročilému věku Janžurka jede naplno a hraje ve třech divadlech.

Veletoče s Holubovou

Ještě minulý týden odjela s Evou Holubovou (64) dva zájezdy s komedií Veletoč z repertoáru Kalichu. Tuto středu ji ve Studiu Dva čekalo představení Jezinky a bezinky, v němž hraje v režii své dcery Sabiny Remundové (51) shodou okolností také s Holubovou. Jenže k tomu už nedošlo, protože ji skolil zápal plic. „Právě pro nemoc paní Janžurové jsme Jezinky a bezinky museli 18. října zrušit. Představení na 31. října ale zrušené ještě není, tak snad bude do té doby v pořádku...“ sdělili Aha! v pokladně divadla s tím, že pár lístků ještě mají.

Jako Bohdalka

A své oblíbené herečky se nedočkali ani diváci v Národním divadle. V Erbenově Kytici místo ní v sobotu večer na prknech zlaté kapličky narychlo zaskočila kolegyně Taťjana Medvecká (69). Janžurová totiž leží v Nemocnici Na Homolce u „svého“ dvorního lékaře doc. MUDr. Petra Neužila (61). „Paní Iva přijímá návštěvy a je dnes v dobrém rozmaru. O zdravotním stavu informovat nesmíme,“ dozvěděli jsme se v pátek na lůžkovém oddělení kardiologie.

Přestože se toto oddělení specializuje na léčbu onemocnění srdce a velkých cév, s plicní embolií tu u primáře Neužila byla letos v lednu i další VIP pacientka – Jiřina Bohdalová(92).

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová přiznala: Bez jeviště a kamery by tu už nebyla! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Začalo to srdcem

Právě v Nemocnici Na Homolce se Iva Janžurová v roce 2016 podrobila plánovanému kardiochirurgickému zákroku. Jednalo se o náhradu aortální chlopně. Vážnou vadu na srdci tehdy herečce odhalil právě primář kardiologického oddělení Petr Neužil. Od té doby na něho nedá dopustit. Nebýt jeho, doteď by přičítala svou dušnost a další problémy jiným příčinám, jako je např. astma. „Přitom právě to mi po operaci, kdy mi nahradili chlopeň, zmizelo. On je zlato,“ vzdává Janžurová hold svému dvornímu lékaři.