Podle příznaků mohlo jít o mozkovou příhodu. Všechny samozřejmě vyděsil, a tak hned volali sanitku.

Ve vinohradské nemocnici ho zkoumali téměř šest hodin. „Měl jsem tlak sto sedmdesát na sto deset, což je dost. Dali mi kapačky a dělali různá vyšetření,“ svěřil se herec.

„Verdikt mi neřekli, ale poslali mě ještě do IKEM, kam chodím jinak každé dva měsíce na biologickou léčbu Crohnovy choroby,“ popsal situaci Bareš.

Chodí o holi

Nerad přiznal, že když měl o víkendu ve Stavovském divadle představení Audience u královny s Ivou Janžurovou (81), necítil se na jevišti moc jistě. Nejen proto chodí v poslední době s hůlčičkou.

„Já vycházkové hole sbírám. Tuhle jsem dostal k Vánocům. A protože se mi občas zatočí hlava, cítím se s její oporou jistější,“ vysvětlil herec. Vyšetření v IKEM podstoupil v úterý a s napětím čeká, až budou výsledky.

Podobné příznaky jako Igor měl před deseti lety bavič Petr Novotný (76), který se před odletem do Ameriky motal na letišti a nebyl schopen slova. Letištní personál ho tehdy odmítl pustit do letadla v domnění, že je opilý, nebo se předávkoval léky. Paradoxně mu tím zachránili život, jelikož ve skutečnosti se u něho začala projevovat právě mozková mrtvice. Ještě na letišti zkolaboval.

Už má nástupkyni

Barešova dcera Antonie (12) je tátovi nejen fyzicky podobná, ale podědila po něm i talent na dabing. Už dva roky je v této disciplíně jako doma. Naposledy dabovala ve filmu Tonda, Slávka a kouzelné světlo právě Slávku. Premiéra je 16. října a hned druhý den má Tonička 13. narozeniny, takže ji má jako dárek. „Doufám, že mě čeká další krásná práce,“ řekla deníku Aha! sama Tonička.

 

Video
Video se připravuje ...

Igor Bareš načetl novou audioknihu: Čím ho překvapil český Sherlock? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií