„Prosím, pomozte s hledáním, je mladá a velmi plachá,“ prosí Lada Sadilová. O Čikitu se obává právem, protože ji mohou napadnout volně pobíhající psi nebo třeba omylem zastřelit myslivec. Navíc, jestli se něčeho poleká, může bezhlavě prchat a být už kilometry daleko.

„Myslím si, že se schovává někde ve křoví, v lese. Bude velmi ustrašená. Jen tak by ji nikdo nechytil. Spíše nám stačí dát, co nejrychleji zprávu, než se přesune jinam. My bychom ji dokázali nalákat na pamlsek. Taky je tu možnost nahnat ji někam za plot,“ dodala smutná majitelka.

Ta už informovala policii, psího detektiva a všechny podobné zvířecí pátračky včetně sociálních sítí. Za nalezení Čikity nabízí odměnu. Kontakt na paní Ladu je 739 617 618 a na jejího manžela 737 854 961.

Plive jen na brýlaté

To, že lama člověka poplive, se netřeba bát. Dělají to podle chovatelů, jen když má člověk na nose brýle, v kterých zvíře spatří svůj obraz a tím pádem si myslí, že jde o soka.

Kromě koček, psů, krav, prasat či koní, je dnes docela běžné, že lidem prchají i jiní, ne docela běžní mazlíci. Vyhlašují pátrání po želvách, papoušcích, pštrosech, v Karviné před pár dny honili klokana a zatím ho nechytili.

VIDEO: Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili bobra, který spadl do jímky.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili bobra, který spadl do jímky. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
4 fotografie