Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemana v nemocnici navštívila Ivana. Proč za tátou nepřijde také Katka?

Autor: red - 
19. března 2024
10:06

Jak dlouho si ho ještě nechají v péči? Na tuto otázku zatím v případě Miloše Zemana (79) specialisté z Motola odpověď nemají. Exprezident je hospitalizován od minulého čtvrtka kvůli nedokrvení nohy. A zatímco manželka Ivana (58) podle informací Blesku svého muže pravidelně navštěvuje, dcera Katka (30) za otcem ještě nebyla. Stav bývalého prezidenta Zemana, který je šestým dnem v motolské nemocnici, se nezměnil. Další informace sdělí lékaři po dohodě s rodinou ve středu.

Ani po pondělku nedokážou členové osmičlenného lékařského konzilia odhadnout, jak dlouho si pacienta Zemana v Motole ponechají. Tam je od minulého čtvrtka, kdy po prohlídce musel podstoupit neplánovanou operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy způsobenému krevní sraženinou. „Pan Miloš Zeman je při vědomí, orientován, spolupracuje při zahájení rehabilitace,“ sdělila v pondělí nemocnice.

Po operaci otok

Včera lékaři upřesnili, že po prvotní operaci se vyskytla komplikace. „Po odstranění krevní sraženiny a provedení angioplastiky tepen došlo k obnovení prokrvení a rozvoji takzvaného reperfuzního syndromu, který se projevuje otokem končetiny,“ stojí dále ve vyjádření. „Tento stav byl hned v rámci první operace řešen fasciotomiemi."

Ve středu řeknou víc

„Jedná se o naříznutí krytů svalů s ponecháním nářezů do doby, než dojde k ústupu otoku. Tyto nářezy je nutné pečlivě a pravidelně ošetřovat, než je možné je opět uzavřít,“ sdělila nemocnice. Blesk se zajímal, jestli prezident už byl přeložen z JIP a může přijímat návštěvy. Motol se však obrnil mlčením a další informace prý lékaři uvolní až ve středu.

Má se dobře

Přesto by už dnes podle zdroje Blesku mohl začít přijímat návštěvy – dosud exprezidenta na JIP navštěvovala jen manželka Ivana. Naposledy za ním byla v Motole v pondělí, kam ji dovezl Zemanův bývalý šéf protokolu Vladimír Kruliš (42). „Děkuji, má se dobře," odpověděl Kruliš na dotaz fotoreportérů Blesku na Zemanův stav.

Přijít chce i Mynář

A za marodem má v plánu zajít také jeho někdejší kancléř Vratislav Mynář (56) s manželkou Alex (40). To dcera zatím za otcem v nemocnici nebyla. Podle zdroje z okolí Zemanovy rodiny Kateřina žije ve Španělsku, kde si loni také našla práci v jedné IT firmě.

Až bude potřeba

„Je v kontaktu s maminkou, která ji pravidelně informuje o tom, jak tátovi je. Pokud bude potřeba, přijede Kateřina samozřejmě do Česka,“ tvrdí zdroj. Kateřina byla naposledy doma na vánoční svátky. V posledních týdnech pracovala na předmluvě ke knize o otcově hospitalizaci v roce 2021 nazvané Spiknutí. Ta vyjde letos v dubnu, Zeman před hospitalizací počítal s účastí na křtu.

Video  Ivana Zemana odchází z návštěvy manžela v Motole  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 19. března 2024 22:23 )

Hoff., klídek!!! Uberte plyn?

6vox6 ( 19. března 2024 15:36 )

Od velikána jako byl Werich bych to bral jako poklonu. Otázkou zůstává, jestli by mi to skutečně řekl, protože pokud by poznal tebe, byla by to pro něj patrně inspirace pro další přehršel humorných glos.

6vox6 ( 19. března 2024 15:33 )

JaNat, nedivím se, že si tě doposud nevzal. Nechává si zadní vrátka a dobře ví proč.

6vox6 ( 19. března 2024 15:28 )

A tobě to vadí? 🙂

6vox6 ( 19. března 2024 15:25 )

Zase točíš porno?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa