Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Psí babičku Helenku vyhodili jako nepotřebnou věc. Spolek věří, že ještě najde milující domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
18. března 2024
05:00

Ohavně se zachovali původní majitelé kříženky Helenky (asi 13). Když začala mít na stáří zdravotní problémy, s obrovským nádorem ji vyhodili na Broumovsku v pustině. Naštěstí se jí ujal spolek Psí senioři v nouzi, který ji zachránil.

Helenka je v péči spolku půl druhého měsíce. Za tu dobu podstoupila operaci, při níž jí byl nádor odstraněn. Měla i útvar v uchu, který naštěstí nebyl zhoubný, a zvýšené jaterní hodnoty, dostává proto ostropestřec. Protože nemá v pořádku ani zuby, čeká ji ještě jeden zákrok. Pak už bude moci odejít do adopce.

Helenka se svou dočasnou opatrovatelkou Ivanou Šimkovou Helenka se svou dočasnou opatrovatelkou Ivanou Šimkovou | Jana Ulrichová

Veselá, aktivní

Její dočasná opatrovatelka Ivana Šimková by Helence nový domov ze srdce přála, protože je to podle ní velmi pohodový, mírný a veselý pejsek. „Může být s kýmkoli, i v rodině s dětmi, protože je hodná na všechny,“ řekla. Dodala, že i když je Helenka věkem už psí seniorka, je stále poměrně aktivní, velmi ráda chodí na procházky, zvládne i delší. „Není to proto pes pro seniory, kteří by ji drželi jen doma,“ řekla dočaskářka.

Schody nezdolá

Fenka má hygienické návyky, může být proto nejen v domku se zahradou, ale i v bytě. Má jen jedno omezení. Protože má podobné nohy, jako jezevčík, neměla by v novém domově zdolávat schody. V takovém případě by ji museli majitelé přenášet. Zklamání z toho, že ji původní majitelé vyhodili jako nepotřebnou věc, ji naštěstí nijak nepoznamenalo na duši. K novému člověku přilne bez problémů.

Helenka je roztomilý kříženec. Helenka je roztomilý kříženec. | Jana Ulrichová

Domov na dožití

Zájemci, kteří by se chtěli Helenky ujmout a dopřát jí hezký domov na dožití, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek.

verka1 ( 19. března 2024 18:22 )

U nás ve městě poplatek za psa 200,- rodinný dům.
byt 800,-, důchodci 100,-
Daň z nemovitostí kolem 2000,-
Poplatek za odpady 900,-

Ano, když se vše zaplatí, tak si rodiny nepořizují psa.

Když máte nemocného pejska tak máte jít na veterinu, oslovit útulek, sbírky Donio...tak se vyberou peníze na léčbu.

MADONNA ( 18. března 2024 17:36 )

Je mi taky vždycky zle, od žaludku vzteky na ty zkur*vený bestie a u srdce z lítosti nad strašnými osudy těch zvířátek.

MADONNA ( 18. března 2024 17:31 )

Máte pravdu.

MADONNA ( 18. března 2024 17:31 )

Přesně tak zrůdy to jsou bezcitný!!!

MADONNA ( 18. března 2024 17:30 )

Bože, to je hnus ty lidi!!! To je nehlodá svědomí co fenečce a ještě v takovém věku provedli ?!!! To, je opravdu k zbletí, už!!! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi