Policista řádil v baru na Smíchově v noci na 17. února - spolu se svojí přítelkyní tam dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu už notně podroušen. Video, které Blesk zveřejnil minulý týden, vyvolalo velké pobouření - policista Tomáš S. je na něm totiž zachycen, jak za vlasy vláčí po silnici slečnu, která se nebrání. Svědkyně Blesku řekla, že několik potyček vyvolal muž ještě v době, kdy byl v baru - dívkám klekal po krku a bil je pěstí do obličeje. 

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS Blesk Zprávy

Nyní vyšlo najevo, že zranění jedné z napadených dívek bylo tak vážné, že musela podstoupit operaci! „Šlo o slečnu, kterou dotyčný policista skopnul z točitých plechových schodů, které jsou v tom baru, a skončila pak v nemocnici. Měla mít zranění bércového kloubu a s tím spojenou snad i zlomeninu kotníku či holenní kosti,“ řekla v pondělí Novinkám jedna ze svědkyň události. Server uvedl, že má informaci ověřenou u dalšího důvěryhodného zdroje z bezpečnostních složek.

Policista, jenž ten večer podle informací Blesku nadýchal 2,6 promile, byl donedávna na neschopence, nyní už byl postaven mimo službu. „Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Po dobu toho řízení policista nebude ve službě,“ uvedla policie na sociální síti X.

Fotogalerie
11 fotografií