Je to už devět let, co 16. dubna 2015 po delším boji s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS) zemřel bývalý předseda vlády Stanislav Gross. Nemoc je to obzvlášť trýznivá – zatímco mysl pacientům pořád funguje, mohou jen bezmocně sledovat, jak jejich tělo postupně odchází. Péče o manžela, dopady jeho skandálů i jeho následná smrt se těžce podepsaly na jeho rodině, a to zejména manželce Šárce

„Stres se na mně určitě podepsal. I když jsem se snažila být pozitivní před holkami, aby je to nesmetlo, stresy fungují, pracují. Ukázalo se to časem. Měla jsem nádor, ale nebyl zhoubný. Maminka ale zhoubný nádor měla. Bylo mi doporučeno vyndat toho co nejvíce,“ řekla Šárka moderátorce Gabriele Wolfové v talk show Superchat.

Grossová tak musela podstoupit tři operace během půl roku. Přišla o obě prsa, dělohu i vaječníky. „Nechtěla jsem přijít o svá prsa, to žádná ženská, ale co se dá dělat. Člověk chce zůstat zdravý. Dám přednost zdraví před estetikou,“ svěřila se. 

Hejty na Natálku

Během náročného boje o zdraví přitom dvojnásobné mámě rozhodně nepomáhaly hejty, které se na ni sypaly ze všech stran – ať už kvůli kauzám jejího manžela, nebo údajné protekci v showbyznysu pro dceru Natálku. „Nenávist lidí je, neříkám, že všech, ale je. Jako o Natálce, když byla malá, říkali, že je protekční spratek, ale teď už je to trošku zažehnaný tím, že ji spoustu lidí mělo možnost vidět,“ přiznala Šárka.

Natálka Grossová se na prknech, co znamenají svět, poprvé objevila už ve dvanácti letech jako malá Cosette v Bídnících. Dnes patří mezi české muzikálové stálice, hrála i v Opeře Národního divadla a svůj talent opakovaně prokazuje před vyprodanými hledišti. 

 „I já si hodně přečetla. Většinou to píšou lidi, kteří si vylévají svoji nemocnou dušičku. Beru to tak. Lidé budou nenávistní, budou závidět. Kdyby znali můj život, tak by věděli, že není zas tak co závidět,“ posteskla si Šárka, která se kvůli dcerám snaží zůstávat silná.

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Grossovi (†45) Šárka: Zvrat v prodeji vily za 70 milionů! Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Fotogalerie
67 fotografií