Na předávání Slavíků na zpěváka kdosi vysypal obsah pytlíku s moukou, načež se za 48 hodin policii pachatel přihlásil, a dokonce se veřejně omluvil a uvedl, že chtěl jen poukázat na špatnou bezpečnostní situaci na této akci. Sám Bendig celou aféru popisoval v podstatě jako útok a tvrdil, že nechápe, proč si daný člověk vybral zrovna jeho. Jak ale odhalilo vyšetřování, pravda bude asi trochu jinde.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen, oba dva jsou ale podezření z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ uvedl pro primácký Showtime mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Není to přitom tak dávno, co se rovněž pro Primu Bendig podivoval, proč byl posypán moukou právě on. „Vždyť já jsem úplně nekonfliktní, a právě proto jsem si říkal: Proč... A ten člověk se nám pak ozval, prostě chtěl narušit tu akci s tím, že nenávidí snoby, což jsem vůbec nepochopil, proč zrovna já.“

V minulosti se k celé záležitosti vyjadřoval tímto stylem: „Furt nenalézám správný slova, co k tomu říct. Mrzí mě to. Opravdu moc. To, že celej život musím stále určité lidi přesvědčovat o tom, ať mě neházejí do jednoho pytle a nekoukají na mě skrz prsty, je už někdy psychicky fakt unavující. Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně…,“ napsal Bendig před časem na svém facebooku a naznačoval tím, že „útok“ mohl být aktem rasismu. 

Nyní, když policie věc prošetřila, už zpěvák žádné nové stanovisko neposkytl. Televize Prima zatím kontaktovala jeho partnera a manažera Lukáše Rejmona. „Zatím nemáme žádný informace, zatím se to vyšetřuje. Proč by to mělo být jako zinscenovaný? To nechápu…,“ tvrdil Rejmon a dál už nic bližšího říct nechtěl. „Já se omlouvám, nemám žádný informace a teď mi říkáte novinku.“

 

Video
Video se připravuje ...

Jan Bendig s přítelem slaví 10 let: O svatbě má jasno! Markéta Reinischová

Fotogalerie
70 fotografií