Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dopravní nehoda na Benešovsku: Při srážce čtyř aut se zranilo deset lidí, z toho sedm vážně

Autor: ČTK - 
10. února 2024
16:20

Silnici I/3 u Bystřice na Benešovsku  zhruba na tři hodiny uzavřela nehoda, při které se postupně srazila čtyři auta. Zraněno je deset lidí, z toho sedm vážně. Mezi zraněnými byly tři děti, původně záchranná služba informovala o čtyřech zraněných dětech. Kvůli vyššímu počtu raněných byl aktivován traumaplán. Provoz byl obnovený krátce po 18:00, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa.

Nehoda byla hlášená kolem 14:45. „Dvě auta se srazila zřejmě v jednom pruhu, vozidlo za nimi se jim snažilo vyhnout a srazilo se s protijedoucím autem,“ řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa.

Podle mluvčího záchranné služby Marka Hylebranta je zraněno deset lidí, sedm těžce a tři lehce. „Zasahovaly tři letecké služby a šest našich posádek,“ řekl mluvčí. Všechny čtyři zraněné děti utrpěly podle Hylebranta těžké zranění. „Dvě letěly vrtulníkem do pražských nemocnic, jedno do nemocnice v Českých Budějovicích a jedno bylo transportováno pozemní cestou do pražské nemocnice,“ doplnil.

Traumaplán v regionu aktivovaly integrované záchranné složky podruhé. Ráno to bylo zhruba na hodinu a půl kvůli vyššímu počtu lidí, kteří se v rodinném domě v Příbrami přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli do tří nemocnic.

Video  Mladík (23) brutálně napadl ženu (40) v podchodu pod brněnským hlavním nádražím.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání