Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Eva Pavlová mezi dětmi i seniory: Výhrady první dámy k nedoceněné pomoci potřebným

Autor: ČTK - 
30. ledna 2024
17:23

Práce pečovatelek a pečovatelů je podle prezidentovy manželky Evy Pavlové v Česku nedoceněná. Pavlová to dnes řekla v krátkém rozhovoru České televizi a ČTK. Poukázala na význam pomoci potřebným v zařízeních i v terénu. Zmínila případnou svou další podporu v sociální oblasti. Loni založila nadační fond, který se mimo jiné zaměřuje na zlepšení kvality života seniorů.

„Ti lidé, kteří pomoc dávají, ji dělají srdcem. S tím jsme se potkávali při každém výjezdu, který máme po České republice. Musím říct, že ta práce je nedoceněná. Byla bych strašně ráda, kdybychom ji nějakým způsobem podpořili,“ řekla Pavlová.

Podle ní si velké ocenění zaslouží nejen pečovatelky a pečovatelé, ale i sociální pracovnice a pracovníci a také vedení zařízení a dalších sociálních služeb. Jejich pomoc je důležitá nejen pro potřebné, ale také pro jejich blízké i celou společnost, podotkla první dáma.

„Je to významná pomoc pro všechny rodinné příslušníky těch, kteří se do zařízení dostávají. Je to pomoc jak v pobytových zařízeních, tak v terénu... potřebujeme ji všichni,“ dodala Pavlová. Upozornila na nezištný přístup mnoha pracovníků i jejich empatii ke klientům.

Eva Pavlová minulý rok se svými spolupracovníky založila nadační fond. Vznikl 11. listopadu. Vedle podpory vzdělávání dětí a pomoci samoživitelkám a samoživitelům cílí také na zlepšení kvality života seniorů.

Prezidentova manželka navštívila seniorská a další zařízení v krajích či podpořila chráněné bydlení. Poskytla i záštitu dnešnímu udílení národních cen za práci v sociálních službách. Požádali ji o to pořadatelé. ČT a ČTK Pavlová řekla, že při významu práce pečovatelů a pečovatelek či sociálních pracovníků a pracovnic „samozřejmě nebyla řeč o tom“, že by pozvání nepřijala a záštitu neudělila.

Video  Petr a Eva Pavlovi v Bruselu: Zavítali mezi děti do Evropské školy.  - Instagram Petra Pavla
Video se připravuje ...

roxin ( 1. února 2024 14:52 )

Ani to by nesvedla je k ničemu stejně jak soudruh jen cestovat a brát dary na to jsou odborníci.

Uživatel_5631553 ( 1. února 2024 08:41 )

Cestovatelka si jenom odskočila ! 😁

Uživatel_5522193 ( 31. ledna 2024 13:37 )

Mají pravdu buď chlastáš nebo něco bereš Ovare

Uživatel_5522193 ( 31. ledna 2024 13:36 )

Tomu není pomoci nabízel jsem léčbu ale neodpověděl, umí jen urážet a Babiš a Agrofert 😩

Uživatel_5522193 ( 31. ledna 2024 13:34 )

Tam pomůže jen intenzivní péče 😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa