Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Milan v opilosti boural, druhý řidič uhořel: Zůstaly po něm tři děti, viníkovi hrozí 10 let ve vězení

Autor: hpe - 
26. ledna 2024
18:52

K tragédii došlo okolo druhé hodiny ráno v sobotu 20. ledna u tunelu Horelica poblíž obce Čadca na Slovensku. Při čelní srážce dvou osobních vozidel zemřel Gregorz (†43). Otec tří dětí uhořel v autě. Druhému řidiči Milanovi (46), který nehodu zavinil, se kromě poranění hrudníku nic nestalo. Muž pak na místě nadýchal neuvěřitelných 1,92 promile. Za volant si opilec sedl i přes doporučení mladého taxikáře, který ho původně měl odvézt domů. Okresní soud v Čadci rozhodl o vzetí muže do vazby.

Předtím než se Milan vydal na cestu domů, měl údajně popíjet v Kysuckém Novém Městě v několika různých barech. Jakmile si uvědomil, že má dost, zavolal si taxi službu. Taxikář Lukáš (29), který muže nabral počítal s tím, že ho doveze až do Čadce. Opilec se však náhle rozmyslel a přikázal mladíkovi, aby ho vyhodil u auta, že prý zvládne dojet domů sám. To se Lukášovi nelíbilo. „Byl značně opilý. Já jsem ho přesvědčoval, aby nešel, že ho zavezu, aby se něco nestalo,“ uvedl pro TV JOJ. Milan si ale odsekl s tím, že se nemá, co starat. Posléze nastoupil do auta značky Opel.

Bdělý Lukáš okamžitě informoval policii. „Nadiktoval jsem jim přesnou SPZ auta, přesný typ vozidla, barvu i kam jede,“ popsal svůj postup v článku serveru Plus JEDEN DEŇ. Přesto ale policisté bohužel nestihli Milana zastavit včas. Trvalo jim zhruba deset minut, než na místo nehody dorazili. Mezitím se opilý Milan dostal u výjezdu tunelu Horelica do protisměru, kde se čelně srazil s osobním autem značky Škoda s polskou evidenční značkou.

Video  Opilec nezvládl řízení a čelně se srazil s jiným autem.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Po čelní srážce došlo ke vznícení vozidel. Po uhašení požáru bylo ve vozidle Škoda nalezeno torzo těla osoby neznámé totožnosti,” informovala o nehodě žilinská policie. Identita zesnulého muže se brzo odhalila. Otec tří dětí Gregorz se zrovna vracel z rodného Polska - na Slovensku založil rodinu a vedl úspěšný byznys s vínem.

Známí se o Gregovi, jak mu sami přezdívali, vyjadřovali jen pozitivně a z náhlé smrti souseda byli doslova v šoku. „Je to hrozné, co se stalo, před pár dny jsem je ještě spolu šťastné viděla v kostele,” vzpomínala se slzami v očích sousedka. Okresní soud v Čadci už Milana obvinil z usmrcení a nařídil jeho vzetí do vazby. V případě prokázaní viny mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Ján Poliach ( 26. ledna 2024 22:23 )

Banda amaterov v akci a k tomu opity somar.

Jiří Zvěřina ( 26. ledna 2024 20:06 )

A já si myslel, že neexistuje nic horšího než naše policie...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání