„Cítím se vinen. Souhlasím s navrhovaným trestem,“ prohlásil nezaměstnaný muž kajícně. Uzavření dohody o vině nezaměstnaného zedníka a chronického alkoholika zachránilo od mnohem vyššího trestu, v úvaze bylo až 12 let vězení.

Soud přisvědčil státní zástupkyni, která násilníka obžalovala z týrání svěřené osoby a ublížení na zdraví. „Kojence nepřiměřeně trestal za jeho pláč. Bil jej dlaní do hlavy a po celém těle, udělal mu na tělíčku četné rány a zhmožděniny,“ vypočítala žalobkyně.

Běsnění vyhlášeného opilce vyvrcholilo vloni 29. července, když manželka (21) odešla do práce. „Chlapečka napadl pěstí do obličeje, bil jej a pak pohodil nahého, jen v pleně, k vaně v koupelně. Pak odešel v klidu spát. Chlapec měl krevní podlitiny a zhmožděniny na hlavě i tělíčku,“ řekla žalobkyně. Po běsnění fotra skončilo miminko na týden v nemocnicích v Brně a Břeclavi.

Má další děti

Opilec má ještě dvě další děti (5 a 6) s jinými ženami a 60 000 korun dluhů u zdravotní pojišťovny. Děti má svěřeny do péče násilníkova matka. Dříve byl odsouzen za neplacení alimentů a nebezpečné pronásledování, oba tresty jsou již zahlazeny.

Po šíleném bití syna skončilo i pachatelovo manželství. „Další soužití s manželkou nebude možné. Má už ostatně jiný vztah,“ sdělil odsouzený.

Půl milionu za útrapy

Zmocněnec dítěte požádal o půl milionu jako odškodnění duševních i fyzických útrap dítěte. „Dítě zřejmě nikdy svého otce nepozná, určitě ne v nejdůležitějších letech, kdy se rozvíjí jeho osobnost. Časem, až bude chápat svět, se dozví, za co jeho táta seděl. Jeho trauma bude doživotní,“ shrnul opatrovník. Trestní senát soudkyni Dity Řepková však bolestné snížil na 300 000 korun.

Chlapeček je naštěstí v pořádku. „Není nemocný a nemá žádná omezení. Začal už chodit a začíná mluvit,“ řekla soudu matka týraného chlapečka.

„Musíme vyjít s 13 tisíci korunami měsíčně,“ dodala žena, která si během mateřské přivydělávala na brigádách v restauraci jako servírka. Podle zmocněnce dítěte by sama potřebovala odbornou pomoc.

VIDEO: Genie Wileyová: Nejznámější příběh vlčího dítěte.

Video
Video se připravuje ...

Genie Wileyová: Nejznámější příběh vlčího dítěte Videohub