Především to, že o vítězi rozhodnou preference běžných lidí, hostů gastro provozoven, nikoliv názory odborné poroty či gastro influencerů. Můžete to být tedy i vy, kdo rozhodne o tom, který podnik si odnese prestižní titul a hodnotné ceny. 

Podniky, které se dostaly do letošního finále 

  1. Brambory, Praha
  2. Červený Jelen, Praha
  3. Jídelna Labuť, Chomutov
  4. Kavárna co hledá jméno, Praha
  5. La Vita, Nový Bor
  6. Na Špeku, Vrchlabí
  7. River Café & Bar, Český Těšín
  8. Srdcovka, Ústí nad Labem
  9. Šalanda Pankrác, Praha
  10. Vinohradský Parlament, Praha

Vyberte si svého oblíbence

Stačí si rozkliknout web www.gastropodnikroku.cz. Hlasovat můžete pouze jednou ze své e-mailové adresy. Finálové hlasování probíhá od začátku ledna do 4. února. Týden po ukončení hlasování bude odtajněn vítěz a vyhlášen nejoblíbenější gastro podnik pro rok 2023. 

Pokud se aktivně zapojíte do hlasování, budete zařazeni do slosování od partnerů ankety. Soutěžit můžete o iPhone 15, pitný režim od Plzeňského Prazdroje na 80 dní a několik přednabitých karet eStravenka.

Mimo hlavní cenu popularity budou vyhlášeni také vítězové 5 doprovodných kategorií. Ty jsou založené na datech společnosti Qerko, která soutěž pořádá. Oceněny budou podniky s nejlépe hodnoceným jídlem, obsluhou, prostředím, poledním menu, ale také celkový vítěz – Nejoblíbenější Qerko podnik roku.