Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: Krutá smrt Lukáše (†22). Výrobci drog ho prý pověsili na jeřáb a pálili rozžhavenou tyčí

Video se připravuje ...
Autor: icp, pdc, jel - 
4. ledna 2024
05:00

Dvaadvacetiletý Lukáš S. z Kyjova zmizel v lednu roku 2015. Jeho maminka roky nevěděla, co se s jejím synem stalo. Krutá pravda vyšla najevo až o čtyři roky později poté, co členové Národní protidrogové centrály objevili varnu drog. Právě jeden z výrobců pervitinu se měl později ve vězení vychloubat, že Lukáše S. zavraždili brutálním způsobem.

Františku Maturovi v Kyjově přezdívali Chemik a od roku 2006 měl v domě nedaleko nádraží velkou varnu, kde vyráběl kilogramy drog. Pomáhalo mu několik mužů, mezi nimi také Miroslav Maňák.

Video  Insta Crime Podcast: Krutá smrt Lukáše (†22). Výrobci drog ho prý pověsili na jeřáb.  - pdc, icp, Kristl
Video se připravuje ...

Policie drogový gang dopadla v dubnu roku 2019. V Maturově domě našli kriminalisté 7,8 kilogramů pervitinu, velké množství metamfetaminu ve výrobním procesu a také chemické látky na výrobu drog. Dům byl doslova napěchován nejrůznějšími chemikáliemi, mnohdy velmi třaskavými, které mohly ohrozit okolí. Vyklízení domu zabralo tehdy pyrotechnikům několik dnů.

Během pobytu ve vazbě se Miroslav Maňák chlubil svému spoluvězni vraždou Lukáše, který zmizel v roce 2015. Maňák sám sebe označoval za sadistu. Mladíka prý vylákali do Maturova domu, kde ho měli pověsit oběma rukama na jeřáb, pálit ho rozžhavenou tyčí a udusit igelitovým pytlíkem. 

Maňák nakonec policii ukázal, kde je zakopané tělo Lukáše. Tvrdil ale, že se podílel pouze na odklízení těla, a že se před spoluvězněm pouze vytahoval. Matura vinu popřel úplně. Policie neměla dostatek důkazů, že se vraždy účastnil i Matura, a ten byl proto obvinění zproštěn. Miroslava Maňáka soud uznal vinným z přečinu nadržování, tedy že s činem pomohl neznámému pachateli. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání