Společnosti, která spravuje Jordisonovu pozůstalost, se vůbec nelíbí, že kapela za peníze vystavuje jeho osobní věci ve svém putovním muzeu. Zpěvák Corey Taylor (50) a bubeník Michael Shawn Crahan (54) pak měli fanouškům dokonce lhát o tom, že vyjádřili soustrast Joeyho rodině – to se prý ve skutečnosti nikdy nestalo, i když veřejně tvrdili opak.

Podle trestního spisu, který mají k dispozici například weby TMZ nebo Page Six, pak využili jeho smrt ke zvýšení prodejů alba The End, So Far z roku 2022. Když se neprodávalo, věnovali ho veřejně Joeymu a řekli, že se jeho úmrtí silně promítlo do vzniku alba, aby mezi fanoušky vzbudili větší zájem. Jordisona přitom z kapely vyhodili už v roce 2013, když se u něj rozvinula akutní transverzální myelitida, vzácné nervové onemocnění, kvůli němuž nemohl používat levou nohu. 

Vyhazov přes e-mail

A společnost jde v žalobě ještě dál. Kapela prý tehdy Jordisona, jednoho ze zakladatelů uskupení, po více než dekádě ze dne na den vyhodila přes e-mail! Dohodli se, že mu vrátí všechny jeho věci – „nejméně 22 položek“, ovšem nikdy nevrátila. V majetku kapely tak zůstaly například Joeyho ikonické masky, jeho slavná bicí souprava Pearl nebo tenisky Adidas. Věci teď po jeho smrti za peníze vystavuje v putovním muzeu skupiny známém jako Knofest. 

Slipknot žalobu neponechal bez odezvy. Veškerá obvinění rázně popřel a požádal soud o zamítnutí žaloby.

Joey Jordison zemřel v poklidu ve spánku 26. července 2021 na následky vzácného nervového onemocnění ve věku 46 let. 

 

Video
Video se připravuje ...

Aleš Brichta: Ztráta oka, finanční krach a životní hořkost Videohub

Fotogalerie
34 fotografií