Policie dopadla tři muže ve věku 25, 32 a 38 let, na jejichž kontě bylo celkem 16 případů vloupání, krádeží osobních aut i jízdních kol. Při zadržení měl jeden z nich u sebe dokonce dvě kradené plynové pistole. 

Dva kradené vozy se policii podařilo vrátit svým majitelům. Trojice recidivistů svými činy způsobila škodu přes 1,2 milionu korun. Muži byli již v minulosti za podobné skutky několikrát trestáni, přesto si nedali pokoj a v činnosti pokračovali dál. 

Primárně se gauneři zaměřovali na vloupačky do vozidel. Dostat se do auta pro ně nebyl žádný problém. Po rozbití okna sebrali vše, co mělo nějakou hodnotu. 

„Dva nejaktivnější z mužů, kteří figurují ve všech objasněných skutcích, nyní čekají na soudní jednání ve vězení, kde si již odpykávají tresty za dřívější majetkovou trestnou činnost. Trestní stíhaní u posledního z trojce, je vedeno na svobodě," sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Mužům hrozí až pět let za mřížemi. 

Auto není trezor

Policie na to konto varuje: Nedávejme zlodějům šanci! Cenné věci v autech odložené na viditelných místech jsou lákadlem pro zloděje. Dostat se do auta pro ně není žádný problém, ať už je to na parkovištích u obchodních domů, nebo kdekoliv jinde.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli skupinku zlodějů, která vykrádala auta v Praze. policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií