Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tanečník Marek Dědík exkluzivně pro Blesk: Kdo s kým bude (asi) tančit ve StarDance!

/
  • Marek Dědík
    26. dubna 2023 ● 05:00

    Konečně odtajnili, jaké hvězdy rozzáří letošní XII. řadu StarDance. Dosud si ale ČT nechává pro sebe, kdo s kým bude tančit. Blesk tudíž oslovil tanečníka Marka Dědíka (40), kdo by podle něho ke komu pasoval a proč?

    Pětkrát musel provést slavného, ale tancem nepolíbeného člověka tréninky a udělat z něj během pár neděl obstojného tanečníka. V dalším ročníku (startuje 14. října) matador soutěže překvapivě nebude, ale jako jeden z mála ví, podle jakého klíče k sobě produkce páry kombinuje. Nejen že u toho v minulých ročnících byl, ale jako několikanásobný mistr České i Slovenské republiky a lektor na to má i profesionální oko. „Základem úspěchu je dát k sobě lidi, kteří k sobě půjdou fyzicky, a hlavně výškou. V tanci by mělo být zachováno pravidlo – vyšší muž a menší žena. A to musíte brát v potaz, že ženy tančí na podpatcích, které je o několik centimetrů prodlouží,“ popsal Dědík nejdůležitější pravidlo.

     

    Žena by neměla být vůči partnerovi ani výrazně nižší. „Komplikovalo by jim to kroky, nestačila by mu délkou kroku a tančila v podstatě mezi jeho nohama,“ objasňoval dále. Velkou roli podle Dědíka hrají také osobnost a zájmy lidí, kteří spolu mají tančit. „Měli by mít společná témata, naladit se na sebe a rozumět si. StarDance je taky o pochopení a respektu jeden ke druhému,“ dodal ten, který už StarDance absolvoval pětkrát a herečky Jitku Schneiderovou (50), Pavlu Tomicovou (60) a naposledy farářku Martinu Viktorii Kopeckou (36) dovedl ke stříbrné příčce.

    Marek Dědík
    Autor: ČT

  • 1.

    Snowboardistka Eva Adamczyková má náskok. Tančila už s Onderem!

    Pohybově nadaná olympionička je tak trochu černým koněm celé StarDance. Snowboardistka Eva Adamczyková (29), za svobodna Samková, má totiž oproti svým soupeřům nespornou výhodu: Už teď má za sebou pár tréninků s tanečníkem Janem Onderem (37), rovněž jedním z vítězů StarDance. Před několika lety sympatická držitelka olympijské medaile vzbudila rozruch na předávání cen Sportovec roku. „Vyhlášení vždycky předcházelo taneční číslo jednoho páru ze StarDance. A protože jim k Honzovi chyběla tanečnice, oslovili mě,“ zavzpomínala pro Blesk Eva, která přede všemi vystřihla perfektní jive. „Měli jsme asi třicetivteřinové vystoupení a bavilo mě to,“ dodala se skromností sobě vlastní.

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

N Nxn: Drudik tam letos není,ne? Tak proč do všeho mele ty svý trapný sebeprezentace

(26. 04. 2023 17:41)

verka1: Chýlková jasný vítěz 👍

(26. 04. 2023 08:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy