Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž vyděsil k smrti přes tisíc slepic: Stráví rok ve vězení!

Muž vyděsil k smrti přes tisíc slepic: Stráví rok ve vězení! (ilustrace)
Muž vyděsil k smrti přes tisíc slepic: Stráví rok ve vězení! (ilustrace)  (Autor: Reuters)
Autor: pma - 
10. dubna 2023
16:15

Netradiční vyvrcholení sporu dvou sousedů v čínské provincii Hunan řešil tamní soud v průběhu minulého týdne. Muž, kterého média označují jako Gu, se dlouhé měsíce přel se svým sousedem, který mu pokácel stromy. Za to se Číňan rozhodl pomstít a opakovaně vyděsil jeho kuřata. Více než tisíc z nich stresovou situaci nezvládlo a uhynulo. Za to byl Gu odsouzen na rok odnětí svobody.

Sousedské rozpory mezi muži žijícími ve městě Hengyan v čínské provincii Hunan začaly na jaře loňského roku, kdy muž označovaný jako Zhong pokácel stromy svého souseda Gua. Jak uvedl server CNN, na to ale neměl povolení a Gua tím velmi rozčílil.

Ten se rozhodl, že se sousedovi pomstí. Vymyslel plán, který cílil na jeho slepice. V noci se Gu opakovaně vloupal na Zhongův pozemek, kde soused choval tisíce kuřat. S baterkou v ruce se Číňan vkradl do hejna zvířat. Ta se světla lekla a strachy utekla do rohu budovy. Tam se vyděšené slepice tiskly na malém prostoru a přes pět stovek z nich v následné tlačenici uhynulo.

Krátce po incidentu muže zadržela policie. Gu musel neoblíbenému sousedovi vyplatit odškodné za zesnulé slepice ve výši 3000 juanů, což je v přepočtu necelých 9 500 korun.

Po několika týdnech se ale Gu na Zhongův pozemek vrátil a obdobným způsobem vyděsil další stovky ptáků. V tlačenici jich uhynulo na šest stovek. Podle čínských úřadů tak Gu zabil přes tisícovku opeřenců a sousedovi musí vyplatit další odškodné v celkové výši 13 840 juanů, tedy přibližně 43 000 korun.

Soud ve městě Hengyang navíc minulý týden rozhodl, že za svůj čin stráví Gu rok ve vězení. Pokud nad svým činem v nadcházející době projeví lítost, mohl by Číňan věznici předčasně opustit.

Video  Otřesné záběry na přerostlá a polámaná rychlokuřata. Takhle je v Česku chovají na maso.  - Kateřina Bokrová Lang, OBRAZ - Obránci zvířat
Video se připravuje ...

 

baronessa ( 11. dubna 2023 06:37 )

Hloupý titulek. Vždyť je zabil.

diskutujici ( 11. dubna 2023 05:14 )

Nás tady 5K děsí každý den a nic se neděje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání