Přivolaným strážníkům dal najevo, že mají udržovat odstup a že mluvit bude jen s jedním z nich. „Protože si strážníci velice dobře uvědomovali závažnost situace, plně jeho přání respektovali. Zároveň ale byli stále ve střehu a připraveni mu ve skoku z mostu zabránit,“ uvedla mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Promluvil si se strážníkem

K nejčernějšímu scénáři nakonec nedošlo. Velký podíl na tom měl strážník, který se nejprve snažil zjistit, co přesně mladého muže trápí. „Jakmile spolu jeho osobní problémy probrali, kolegovi se podařilo mu jeho myšlenku skoncovat se životem rozmluvit a přibližně po dvaceti minutách ho přesvědčil, aby z mostní konstrukce slezl,“ popsala šťastný konec události policistka.

Nadýchal dvě promile

Následná dechová zkouška provedená republikovými policisty odhalila v dechu muže dvě promile alkoholu. Přivolali proto zdravotníky, kteří muže převezli sanitkou na vyšetření do psychiatrické nemocnice.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop

VIDEO: Policista rozmluvil sebverahovi skok z AZ Toweru v Brně

Video
Video se připravuje ...

Policista rozmluvil mladíkovi skok z mrakodrapu Policie ČR