Žena se strážníkům svěřila s obavami o život známého a udala i jeho pravděpodobnou adresu. Hlídka muže objevila v širším centru Brna.. 

„Potvrdil jí, že sepsal vážně míněný dopis na rozloučenou. Trápil se mimo jiné potížemi se živobytím. Strážníci vyhodnotili pravděpodobnost, že si sáhne na život, jako velmi vysokou,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Brňan chystající se k osudovému rozhodnutí se posilnil alkoholem, dechová zkouška prokázala 1,7 promile alkoholu. „S ohledem na jeho duševní rozpoložení přivolali záchrannou službu a muže zdravotníkům předali i s dopisem,“ dodal mluvčí.

Úzkost řešila prášky a alkoholem 

Hlídky městské policie dokázaly vypátrat i ženu (30), která se měla v pátek před polednem pohybovat mezi Žabovřeskami a Bystrcí. Podle svědků se potácela a nebezpečně vstupovala na silnici.

Strážníci z pořádkové jednotky ji díky popisu od svědkyně poznali přes sklo tramvaje a do spoje linky 3 v Sochorově ulici nastoupili. Ženu požádali, aby s nimi vyšla ze soupravy, a dozvěděli se od ní, že spolykala léky proti úzkosti a zapila je alkoholem. 

Vyrozuměli proto záchranáře, kteří se jí přímo na místě ujali, a poté ji odvezli do nemocnice.

Linka bezpečí

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

VIDEO:Nahá dívka pobíhala po Brně

Video
Video se připravuje ...

Nahá dívka pobíhala v centru Brna: Leze mi do hlavy blázen, tvrdila strážníkům Městská policie Brno