Ochmelkové si zřejmě chtěli pohrát se změnami dopravního značení na čerstvé objížďce na severu Brna. Jenže „hrátky“ se záhy zvrhly v bezuzdné řádění. Jeden z řidičů si ničitelů všiml a zavolal na linku 156. 

„Emotivně popsal, že dva malí grázlíci skáčou do značek, rozkopávají je a nabíhají do projíždějících aut. Věk mladíků upřesnil po dotazu z operačního střediska přibližně na patnáct let. Ukázalo se však, že muži byli podstatně starší,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Na pěstní souboj nedošlo

Při příjezdu hlídky se opilci váleli po chodníku. Na zklidnění situace však nedošlo. Mladší muž (22) a jeho o deset let starší kumpán zaujali bojový postoj a pěstmi začali šermovat strážníkům před obličeji. Oba skončili v poutech.

Při čekání na sanitku a odvoz na záchytku ještě strážce zákona počastovali nadávkami. „Mladší muž nadýchal 2,9, jeho kolega 3,6 promile alkoholu,“ shrnul Ghanem.

Po vystřízlivění čeká oba výtržníky informace, že jim hrozí pokuta až do výše 300 tisíc korun. Navíc neuniknou ani přestupkovému řízení mimo jiné za znevážení úřední osoby.  

VIDEO: Matka ročního dítěte s partnerem se ve Znojmě totálně opila