Dříve slevy končily v prosinci, ale letos ještě trvají. „Některé cestovní kanceláře letos svou first minute nabídku slev okolo 15 % ze standardních cen zájezdů prodloužily do ledna,“ říká Kateřina Chaloupková, ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

„Nejvyšší slevy a benefity mohou klienti využít do 15. ledna. Rodiny mají pro jedno své dítě dovolenou úplně zdarma, to druhé má kompletně zdarma ubytování,“ shodují se Petr Kostka z CK Exim tours a Jan Bezděk z CK Fischer.

Ve čtvrtek končí největší slevy v rámci first minute i u cestovních kanceláří BlueStyle a Alexandria. Kam se bude letos v létě jezdit a co se vyplatí? Zeptali jsme se největších cestovních kanceláří.

Alexandria

„Kromě nejvyšších slev za včasný nákup, zájezdů pro děti zcela zdarma či speciálních dotovaných zájezdů pro seniory letos nabízíme i jednu novinku. Pokud zákazníci nyní zaplatí celkovou cenu zájezdu, zhodnotí si své peníze o 5 %. Ty jim navíc dáme hned a bez čekání formou extra slevy,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria.

Nejoblíbenější jsou řecké ostrovy Rhodos, Korfu, Kréta či Zakynthos, Bulharsko a Turecko. Alexandria nabízí nové hotely v Bulharsku nebo hotely Adult only, tedy jen pro dospělé. Nově létá i z Karlových Varů a Pardubic.

Bue Style

„Aktuálně máme velmi široký výběr zájezdů, nízkou zálohu, děti zdarma i významné slevy pro dospělé,“ říká Ilona Topolová z Blue Style. Kromě velkých stálic je mezi zájezdy populární i Kypr, Mallorca nebo italská Kalábrie, kde letos cestovní kancelář rozšířila nabídku hotelů. Populární je i nabídka poznávacích zájezdů, jako je plavba po Nilu, okruh Ománem či okruh Marokem.

Čedok

„V lednu nabízíme nejnižší ceny a platí i další akční podmínky, například pobyty pro děti zdarma nebo výhodnější výběr sedadel v letadle,“ doporučuje Kateřina Pavlíková z Čedoku. Oblíbené je Turecko, řecký Rhodos a Kréta nebo Bulharsko a zájem roste i o letecké zájezdy do Černé Hory, Albánie nebo na Sicílii.

Oblíbenými novinkami jsou egyptská letoviska Marsa Matrouh u Středozemního moře nebo Taba, odkud se jezdí na výlety do izraelského Jeruzaléma či jordánské Petry. Nové jsou i zájezdy s odletem z Českých Budějovic.

Exim tours a Fischer

„Do poloviny ledna platí nejvyšší slevy pro dospělé osoby. Zásadním benefitem je také to, že klient může ještě 30 dnů před odletem zcela z vlastní vůle zrušit svůj zájezd a dostane od nás všechny peníze zpět,“ říká Jan Bezděk z CK Fischer.

Největší zájem je u Fischeru i Exim tours momentálně o Turecko, Řecko, Egypt nebo Tunisko. „Novinkou v nabídce je Jordánsko a turecká oblast Sarigerme,“ doporučuje Petr Kostka z Exim tours.

 

Video
Video se připravuje ...

Omán ohromí přírodou a klidem. Luxus a pláže jsou jen třešnička na dortu Adam Jaroš