Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sestřička Pavla se zřítila ze srázu, Martina s Pavlem smetla lavina: Z dovolené se loni nevrátily desítky Čechů

  • Autor: rc - 
    3. 1. 2023
    05:50

    Radovánky u moře, toulání po horách či návštěva památek. Češi cestování milují a každý rok jich za hranice vyjedou tisíce. Ovšem pro některé z nich dovolená skončí tragicky. Nejvíce Čechů do zahraničí vyráží o letních prázdninách. Právě letní sezóna 2022 zapsala smutný rekord. Ze zahraničí se nevrátilo 139 Čechů.

  • 1.139 mrtvých Čechů

    Na pár dní uniknout stereotypu všedních dní, užít si chvíle s rodinou a poznat nová místa. Po koronavirové pauze letos vyrazilo do zahraničí mnoho Čechů, kteří si chtěli naplno užít dovolenou. Většina z nich vyrazila za hranice rodné země o letní sezóně. Desítky z nich se už ale z dovolené nevrátily. Jen během letní sezóny zemřelo v zahraničí 139 Čechů.

    Ročně pak za hranicemi zemře téměř 600 Čechů a další tisíce utrpí zranění. Rodiny ale pak čeká náročný úkol. V případě, že dojde k úmrtí či vážnému zranění v zahraničí, je nutné zařídit převoz zpět do Čech.

    Podle údajů Evropské pojišťovny v průběhu dvou let ale došlo ke skokovému navýšení nákladů na repatriaci a to až o 100 %. „Obecně platí, že čím je destinace vzdálenější a hůře dostupná, tím je repatriace dražší. Pokud se budeme bavit o exotických destinacích na druhé straně světa, náklady mohou šplhat až k milionu korun,“ uvedl v tiskové zprávě Vlastimil Divoký z Evropské pojišťovny.

  • 2.Tragédie v bavorských Alpách

    V bavorských Alpách zemřel koncem ledna turista (†41) z Čech. Jeho bezvládné tělo našel na hoře Wendelstein lyžař. Na místě tragédie zasahovaly desítky členů horské záchranné služby.

    Hora Wendelstein

  • 3.Smrt na raftu

    Při sjíždění řeky Belá na Slovensku zemřel v květnu třiašedesátiletý Čech. Převrátil se s ním raft. Právě tato řeka je známá svou divokostí a nebezpečně popadanými stromy. Muž byl na raftu

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání