Intenzivní barvy dobyly přehlídková mola, výstavy a veletrhy i naše srdce. Chceme se obklopit kontrasty a odstíny, které vyvolávají pozitivní emoce, protože ty nám kvůli nedostatku setkání a akcí v předchozích dvou letech chyběly.

Jak říká Nikola Světlíková z Westwing, mezi nejoblíbenější styly interiérového designu pro letošní rok proto patří pastelový Avant Basic a mezi barvami roku 2022 se skví žlutá, oranžová, zelená a fialová, které nás mají probudit k životu.

Fotogalerie
36 fotografií

„Nebojte se proto kombinovat výraznější barvy, které dodají vašim aranžmá přehlednost. V módě se tomuto trendu říká Dopamin Dressing – jde o outfity v optimistických barvách, které stimulují hormon štěstí,“ radí Nikola. Zejména růžová a zelená, oranžová a tyrkysová nebo žlutá a fialová vám přinesou radost ze života.

Ať už si vyberete decentní pastelové tóny, nebo dáte přednost sytým až křiklavým barvám, výsledkem bude osvěžující interiér nabitý energií. Vneste barevnost pomocí textilu, doplňků a dekorací. Pokud vám nechybí odvaha, možná to bude i barevný kus nábytku. 

Stylové bytové doplňky vybírejte na našem Blesk Bazaru.