U rodičů

Tatínek Miroslav, který vedl dceru k hudbě, zemřel na otravu krve v pouhých 56 letech. Maminka Libuše se dožila 71 let. Hrob je stylový, zdobí ho po uložení herečky tři oříšky a střevíček pro princeznovskou nožku. Podle toho, jak Josef a Libuška žili 40 let jeden pro druhého, zdá se být logické, že spolu zůstanou i po smrti. Vždyť oblíbený knihkupec Vrána a primář Blažej odešel na věčnost jen necelý rok po milované ženě.

Promluví Kačer

Samozřejmě ale existuje také možnost, že syn Josef Abrhám (45) uloží tatínka do hrobu k jeho rodičům do Kunovic, kde s nimi odpočívá předčasně zesnulá sestra Elena (†27). Podlehla leukémii. Hroby nejsou od sebe nepřekonatelně daleko, dělí je asi 80 kilometrů, tedy jako z Prahy do Plzně. „O tom, kde bude Josef uložený, jsem ještě nic neslyšel,“ přiznal důvěrník a velký přítel rodiny herec Jan Kačer (85). Hovořil loni v červnu nad rakví Libušky a očekává se, že pronese řeč i nad jejím zesnulým mužem.

Termín posledního rozloučení ještě není přesně znám. Rodina pouze oznámila, že zvolila stejné místo – pražský kostel svaté Anežky České na Spořilově. Loni ale uplynuly mezi smrtí herečky a zádušní mší více než dva týdny. Nyní CNN Prima News přinesla informaci, že by se měl obřad konat 6. června. 

VIDEO: Josef Abrhám (†82) pro Blesk: S Libuškou to byla láska na první pohled

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Josef Abrhám (†82) pro Blesk: S Libuškou to byla láska na první pohled. Alice Rossi, Lenka Chvostová

Fotogalerie
35 fotografií