Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiše ve Kbelích hlídal zfetovaný voják se samopalem: Hrozí mu deset let

Autor: VaB - 
4. ledna 2022
17:58

Vojenská policie od října vyšetřovala vojáka, který měl za úkol hlídat kbelské letiště. Při odletu tehdejšího premiéra Andreje Babiše se ale choval dost divně, nakonec se zjistilo, že byl pod vlivem pervitinu. Za jeho chování mu hrozí až desetileté vězení.

Podezřelé chování, divné grimasy, třes rukou a v těch nabitý samopal. V říjnu si reportéři CNN Prima News všimli zvláštního chování vojáka, který doprovázel jak novináře, tak i tehdejšího premiéra Andreje Babiše na cestě do vládního letounu.

Tehdy na zvláštně chovajícího se vojáka upozornili zaměstnanci Úřadu vlády, následně dorazila vojenská policie a muže odvedla. Pak se rozjelo i interní vyšetřování v rámci, kterého došlo i na různé expertízy.

„Na základě znaleckého posudku z oboru toxikologie bylo zjištěno, že podezřelá osoba byla ovlivněna omamně psychotropní látkou. Vojákovi bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu porušení povinnosti dozorčí služby,“ sdělila televizi mluvčí Vojenské policie Kateřina Mlýnková.

Vojákovi v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Armáda uvedla, že jde o ojedinělý případ a podezřelý voják byl velitelem základny postaven mimo službu. Armádní základna v pražských Kbelích je přísně střežený prostor, ze kterého odlétají členové vlády, prezident nebo například vojáci na zahraniční mise. Kromě letounů jsou na letišti i vrtulníky.

Video  Voják hlídal armádní letiště pod vlivem pervitinu.  - KRIMI ZPRÁVY na CNN Prima NEWS
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání