Nejluxusnější akci jižní Moravy a možná i celé jižní Moravy Ples jako Brno odsunuli pořadatelé z tradičního lednového termínu na 14. květen. „Je to ale risk, nevíme, zda budou mít návštěvníci v takto posunutém termínu ještě zájem,“ přiznala za organizátory mluvčí plesu Michaela Paučo. Vstupenky na něj stávaly v minulých ročnících až 24 tisíc korun.

Chtějí Čenského a vyčkávají

Vyhlášený Dobový ples ve Vlkoši už ohlásil jeho pořadatel Petr Něnička. „Ples jsme zrušili kvůli nejisté covidové situaci. Mrzí nás to o to víc, že je spojen s charitativní dražbou Lvíčka Míry, která pomáhá jinde,“ vzkázal přes sociální sítě Něnička.

V nejistotě jsou i v Hodoníně. „Stále zatím platí, že se Ples města uskuteční 22. ledna. Tematicky se má nést v duchu amerických 50. let. Moderovat ho má Jan Čenský, chybět nemá raut, ani tombola. Definitivní rozhodnutí ale padne až v pondělí 10. ledna,“ vysvětlil mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček.


Všechny oslovené základní i střední školy letošní plesy zrušily. Mrzet to bude zřejmě nejvíce žáky z devátých tříd, kteří stejně, jako loni jejich starší kamarádi, přijdou o tradiční polonézu.

VIDEO: Ples tradičně patří k magnetům zimního času.
Video
Video se připravuje ...

Manželé Boučkovi na plese: Tancovali jsme spolu jen jednou v životě Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
40 fotografií