Dvojice okradla muže 11. listopadu v pražském Hloubětíně. Muž se ženou si pětadvacetiletého mladíka vyhlédli před ubytovnou. Gauneři muži vyhrožovali nožem a chtěli po něm mobilní telefon. Mladík se nenechal zastrašit a začal se bránit. 

Video
Video se připravuje ...

Dvojice napadla a okradla mladíka před ubytovnou. Policie je chytila v přístřešku v pražském Bohdalci. Policie ČR

Násilí

„Jelikož jim poškozený odmítal vyhovět, přešli k fyzickému násilí. Muž chytl poškozeného do tzv. kravaty a žena mu sundala bundu, ve které měl mobilní telefon,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Po útoku se žena i její přítel dali na útěk. 

Netrvalo dlouho a pražští kriminalisté zjistili, s kým mají tu čest. Dvojici měla už dříve problém s policií, dokonce byla soudně trestána. Muž a žena spolu žijí v přístřešku na Bohdalci v Praze 10. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o dvojici, která byla v minulosti již soudně trestaná za majetkovou a násilnou trestnou činnost a při skutku použili hrozbu nožem, přistupovali policisté k podezřelým s nejvyšší opatrností. Po marných výzvách si kriminalisté pro podezřelé přišli přímo do jejich „ložnice“, řekla Siřišťová. Povedená dvojice se skrývala pod peřinou, ale marně.  Muž se ženou byli zadrženi a odvezeni na policii. Čtyřicetileté ženě a šestatřicetiletému muži hrozí až deset let v base. 

Fotogalerie
7 fotografií